Nathan en Joppe, met Christiaan ter Haar. Foto: Karin Stronks
Nathan en Joppe, met Christiaan ter Haar. Foto: Karin Stronks (Foto: )

'Jonge honden' leggen Sjoksfestival vast

AALTEN – Twee 'jonge honden' zullen het tweedaagse Sjoksfestival vastleggen op de gevoelige plaat. Fotograaf Nathan Posthumus en filmmaker Joppe Roos zijn de 'paparazzi' van dit evenement dat voor de 28ste keer wordt gehouden.

De zestienjarige Joppe Roos heeft in oktober 2018 zijn eigen bedrijf JR Productions opgericht. Hij volgt de opleiding MBO mediavormgeving niveau 4 in Doetinchem. Hij glimlacht: "Vorig jaar heb ik gefilmd bij het Sjoksfestival en ik mocht de aftermovie maken. Daarna heb ik vrijwel constant opdrachten gehad, door het Sjoksfestival ben ik 'doorgebroken'! Ik vraag opdrachtgevers meestal hoe ze bij mij terecht zijn gekomen, meer dan de helft antwoordt: 'Door het Sjoksfestival!'"

Nathan Posthumus is zeventien, hij fotografeert hobbymatig vanaf zijn elfde jaar. "Het begon met foto's maken in de natuur. Bij AVA '70 vroegen ze op een keer of ik bij wedstrijden foto's kon maken, dat groeide uit, nu fotografeer ik bij vrijwel alle hardloopwedstrijden en soms ook wel op feestjes. Dat ik nu van het Sjoksfestival een fotoreportage mag maken vind ik hartstikke mooi", vertelt Nathan.

De jongens krijgen een speciaal polsbandje van de organisatie van het Sjoksfestival zodat ze ook op de podia en backstage kunnen filmen en fotograferen. Christiaan ter Haar van de stichting Sjoksevenementen legt uit: "De jongens zullen filmen en fotograferen op de vrijdag- en zaterdagavond tijdens het Sjoksfestival maar ook bij de aankomst van het materiaal en het opbouwen van het festivalterrein komen de jongens in actie. Zo krijgen we een mooi compleet plaatje, professioneel in beeld gebracht."

Het Sjoksfestival is dit jaar voor het eerst een tweedaags evenement. Vrijdag 24 mei begint het festival op het Hoge Blik met Rondje Doe Maar en Bad Medicine, de Bon Jovi tributeband uit Italië. Op zaterdag treedt op de Markt de formatie JETSET LIVE! op, ook de Vrienden van Aalten Live brengen een show op de planken op. DJ Wimpie zal vanaf een vijf meter hoog podium het publiek op de markt vermaken. Het Hoge Blik staat in het teken van team Fort Fiësta, Beatcrooks en de lokale dj's Ardex en Zero Tolerance.


www.sjoks.nl

Meer berichten