Een hachelijk momentje voor het doel van Ulftse Boys. Foto: PR
Een hachelijk momentje voor het doel van Ulftse Boys. Foto: PR (Foto: )

AD '69 wint ook tweede pot tegen Ulftse Boys

AALTEN - AD'69 had ook voor de tweede keer geen enkele moeite met Ulftse Boys. Vorige week zondag werd UB thuis al met 3-2 aan de kant geschoven, en bij de inhaalwedstrijd van donderdag waren de cijfers nog duidelijker: met maar liefst 0-3 ging AD'69 wederom met de drie punten aan de haal.

De overwinning was verdiend want Ulftse Boys kon geen enkele keer een vuist maken die verder reikte dan de zestien meter van AD'69. Met uitzondering dan van een schot op de lat dat in de vierde minuut de eerste kans van de wedstrijd betekende. Daarna creëerde de thuisploeg geen kans mee. AD'69 was meer in balbezit maar dat wilde niet zeggen dat daar altijd verstandig mee werd omgegaan. Te vaak was het spel onnauwkeurig. De Aaltenaren kregen in de 28ste minuut een terechte strafschop nadat Dylan Bauhuis binnen de zestien-meterlijnen was neergehaald. Het kostte hem geen enkele moeite deze kans te verzilveren: 0-1. In de 39ste minuut was AD'69 wederom voor het Ulftse doel te vinden maar de inzet belandde via de keeper op de lat. In de rebound kreeg Ulft een van de weinige kansen maar keeper Anthony Ikink kon het met minimale inspanning oplossen. AD'69 kon nog voor de rust de voorsprong verdubbelen toen Dylan Bauhuis met een voorzet Nick Ebbers bediende. Ebbers zag dat Djayen Baboe er beter voorstond en liet de bal met een lichte aanraking van richting veranderen zodat Baboe deze voorbij de keeper in het net kon krijgen.
Ulftse Boys was met die paar kansen niet tevreden en kon slechts met aanvallend voetbal proberen de ban breken. Maar ook in de tweede serie van 45 minuten bracht Ulft de Aaltens verdediging niet in de problemen. Stofzuigers als Thomas Oostrik en de iedere week sterker spelende Luuk Heijink maakten vele doelpogingen ongevaarlijk en ook good old Tom te Brinke wist samen met Sven Breukelaar de klus te klaren. Op het langzaam duister wordende hoofdveld van Ulft was het voor het publiek allang duidelijk dat Ulft tegen AD'69 geen potten zou gaan breken en het was helemaal over toen in de 58ste minuut een verdediger van Ulft in de zestien een schot met hands blokkeerde. Met de penalty scoorde Dylan Bauhuis zijn tweede van de avond zodat het nu wel duidelijk was dat de punten definitief naar Aalten zouden gaan. Na de 0-3 kreeg AD'69 nog meerdere kansen waaronder eentje in de 71ste minuut voor Mark Jansink maar gescoord werd er niet meer..
AD'69 maakt zich nu op voor de uitwedstrijd tegen Keijenburgse Boys op Tweede Paasdag.

Meer berichten