Samen trommelen in de drumworkshop. Foto: PR
Samen trommelen in de drumworkshop. Foto: PR (Foto: )

Koningsdag Aalten met leuke workshops

AALTEN - Bijna is het Koningsdag. In het programma voor de feestelijke viering van deze dag in Aalten zijn de buttonontwerpwedstrijd en het grote lawaaimoment voor de Koning op de Markt. Ook nieuw is, dat aansluitend aan het officiële gebeuren op de Markt, er ook in de ochtend al van alles te doen is in het centrum. Net voor de middag start de Koningsloop en aansluitend diverse leuke workshops en een aantal spelen voor de kinderen, georganiseerd door verschillende bedrijven en verenigingen uit Aalten.

Geen ballonnenwedstrijd meer, dit jaar. Wel het grote lawaaimoment voor de Koning en al vóór Koningsdag kunnen alle kinderen tot en met de basisschool meedoen met de button-ontwerp-wedstrijd. Op school hebben alle kinderen hiervoor de Koningsdagkaart ontvangen. Op de ochtend van Koningsdag leveren ze deze in op de Markt en ontvangen hiermee een leuke lawaaimaker en een attentie van Jumbo Leussink. Geen Koningsdagkaart ontvangen? Mail dan naar info@sap-aalten.nl. Rond kwart over tien start het programma om te oefenen met dansen, zingen en lawaai maken voor het grote lawaaimoment om 11.00 uur, onder leiding van Magali en Bob.

Vanaf 11 uur kunnen kinderen (en ook volwassenen) een rondritje maken, door Aalten, met het treintje van Ponyhof Leiting en ook het springkussen is opgeblazen. Nieuw dit jaar is dat het Kinderdorp al vroeg wordt opgebouwd naast het gemeentehuis, aan de Landstraatzijde. Vanaf 11 uur kunnen de kleine kinderen hier spelen en zich laten schminken. Ook zal de ballonnenclown op de Markt mooie ballonfiguren maken voor de kinderen.
Na de Koningsloop, die start om 11.45 uur, is het tijd voor het middagprogramma. Bij Café Schiller is een kinderprogramma en om 14.00 uur zijn de Workshops van DanzArte, Royaal Spelen, Athos en de drumband VMS en zijn er spelen, ook onder leiding van Give and Go.
Het belooft een leuke dag te worden, waar de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen. Bij elke workshop en elk spel ontvangen ze een button, zodat ze zeven verschillende buttons bij elkaar kunnen spelen! En als extra: bij drie buttons of meer ontvangen de kinderen een flesje drinken van de Jumbo.

Op de Markt en bij de horeca is livemuziek voor jong en oud. 's Morgens spelen verschillende muziekkorpsen op de Markt; bij Beth San en bij de Stegemanhof, waar na afloop gezellig een borrel kan worden gedronken bij de horeca van beide zorgcentra.


Zie ook pagina 9, 10 en 11

www.AaltenOranje.nl

Meer berichten