De Hofnar-Bovo dames 1. Foto: Bas van der Bend
De Hofnar-Bovo dames 1. Foto: Bas van der Bend (Foto: Bas van der Bend)

De Hofnar-Bovo dames 1 sluit seizoen goed af

AALTEN - Deze week stond de laatste competitiewedstrijd van de Hofnar-Bovo dames 1 op het programma tegen de nummer 2 op de ranglijst, Springendal Set-Up ‘65 dames 3. De Aaltense volleybalsters dames hadden zin om dit slotduel in de eigen hal lekker te spelen en te laten zien hoe zij gegroeid zijn dit seizoen. Ondanks dat het Aaltense team al definitief degradeert was de sfeer goed en de motivatie om een set te pakken hoog.

In de eerste set keken de dames echter al snel tegen een achterstand aan. Er was wat onrust in het veld, waardoor zij niet hun eigen niveau konden behalen. Die achterstand bleef gedurende de hele set staan en de set eindigde dan ook met 15-25 voor Set-Up ‘65.
In de tweede set wilden de Bovo-dames graag de groei laten zien die zij dit seizoen hebben doorgemaakt. Tot 13-13 ging het redelijk gelijk op, maar daarna nam Set-Up vijf punten voorsprong die de Aaltense dames niet meer konden wegwerken. Vooral de sterke serve van de tegenstander was doorslaggevend. Ook na de time-out van coach Makkink bij 13-18 kregen de dames hun spel niet meer op de rit. De tegenstander won met 17-25. Set 3 was een kopie van de tweede. Het antwoord van Bovo op de sterke serve van Set-up was onvoldoende. Ondanks een sterke serve-serie van Douma ging ook deze set verloren met 13-25.
In de laatste set wilden de dames vooral genieten en lekker vrijuit spelen om het seizoen af te sluiten en het publiek de strijdlust te tonen. Er werd een voorsprong gepakt door de Hofnar-Bovo, en deze lieten de dames niet meer uit hun handen glippen. De laatste set werd daarmee met 27-25 gewonnen. Aan het eind van deze laatste set vonden nog twee publiekswissels plaats,van speelsters die afscheid namen. Libero Anniek Bruil en diagonaal Marcella te Kolste werden met een luid applaus bedankt. Daarnaast neemt ook trainer/coach Michiel Makkink afscheid van het team. Hij werd na de wedstrijd bedankt voor zijn inzet en toewijding van het afgelopen seizoen.
Deze laatste competitiedag werd afgesloten met het bekende Bovo-eindfeest bij hoofdsponsor De Hofnar.

Meer berichten