Julie Klein Egelink met pony Ceasar. Foto: Ilona Hendriks
Julie Klein Egelink met pony Ceasar. Foto: Ilona Hendriks (Foto: Ilona Hendriks)

Bixiewedstrijd bij Paardensportvereniging Aalten

AALTEN - Beginnende wedstrijdruiters kunnen op zaterdag 20 april met hun pony deelnemen aan een Bixiewedstrijd in Aalten. Op het terrein van de Paardensportvereniging aan de Hessenweg wordt het een wedstrijd waar hoofdzakelijk jonge kinderen uit de regio Achterhoek met hun pony hun vaardigheid kunnen tonen in het rijden van dressuurproeven. Na de middagpauze kunnen ze ook een parcours springen.

In sommige proeven mogen de deelnemers begeleid worden en andere proeven moeten ze zelfstandig rijden. Een deskundige jury zal alle onderdelen waarderen en er is ruimte om deze waardering toe te lichten. Ongetwijfeld weer een spannende dag voor de deelnemers waar ze op een leuke en veilige manier kunnen kennismaken met de wedstrijdsport.
Met deze Bixiewedstrijd is het buitenseizoen voor de pony’s geopend maar het is zeker niet de enige activiteit op het programma. Van 29 april tot en met 2 mei gaat een grote groep leden van de Aaltense ponyclub met hun pony op kamp. Dit jaar is dit opgeslagen bij manege Snorrewind in Markelo, waar alle gelegenheid is voor fijn ponyrijden in de geweldige bossen. Maar er is ook ruimte voor allerlei andere ponyactiviteiten en daarvoor is door de jeugdcommissie een uitgebreid en gezellig programma bedacht.
Bezoekers zijn welkom tijdens de Bixiewedstrijd, die gratis te bezoeken is. De dressuur begint ‘s ochtends en het springen rond 14.00 uur. Meer info op de website of de facebookpagina.

www.paardensportverenigingaalten.nl

Meer berichten