Het team AD '69 vr 1, dat kampioen werd. Foto: PR
Het team AD '69 vr 1, dat kampioen werd. Foto: PR (Foto: )

Dames AD'69 kampioen na 1-8 zege

AALTEN - Het eerste damesteam van AD'69 kon kampioen worden. Maar de zenuwen gingen toch parten spelen, want dan moest er nog wel even gewonnen worden. Van Zelos, in de uitwedstrijd in Zelhem. Maar de 1-8 overwinning van de Aaltense dames liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Met een ongeslagen status promoveren ze naar de vierde klasse.

Sponsor 'Jaap Speelziek opleidingen' had er vertrouwen in en bracht de dames per bus naar de kampioenswedstrijd. De gezelligheid begon dus al op weg naar Zelhem, en met muziek en zang hielden de dames hun zenuwen in bedwang. Toch was er spanning en de Zelos-dames maakten daar snel gebruik van. Na twee minuten stonden de Aaltense voetbalvrouwen al met 1-0 achter. Dit maakte bij de spelers iets wakker. De dames pakten het spel op en gingen doen waar ze goed in waren, voetballen. Rosa kreeg de bal in de voeten, speelde zich vrij en rondde mooi af, 1-1. Direct na de aftrap kreeg Elles de bal al snel aangespeeld en zij zorgde voor een voorsprong: 1-2. Zelos was echter niet van plan om AD'69 het kampioenschap cadeau te geven. Met hard spel, gemene trucjes en een snelle voorhoede probeerden ze intimiderend bij het Aaltense doel te komen. De achterhoede stond echter als een huis. Zelos kwam er niet echt doorheen.
AD bleef de druk hoog houden en Nienke speelde zich vrij en scoorde vallend de 1-3. Zelos spel werd harder'en enkele dames deelden tikken uit in ribben, rug, enkels of kuiten. Dat hielp echter niet en AD'69 bleef kansen creëren. Een doelpoging van Aquila werd nog gestopt, maar voor rust werd de voorsprong verder uitgebouwd door Rosa (1-4) en Nienke (1-5).
Na de rust overtrof iedereen zichzelf. De dames stonden volledig in kampioensmodus. Zelos kreeg enkele kansjes maar de Aaltense goalie en de rest van het team zorgden ervoor dat de Zelhemse dames niet tot scoren kwamen. Dat lukte Marlena wel, die voor de 1-6 zorgde. Nog geen vijf minuten later kreeg Zelos een voorzet niet goed weggewerkt en kopte een speelster de bal in eigen doel, 1-7. En terwijl de bank en het publiek al in de feeststemming kwamen zorgde Nienke nadat ze zich fraai had vrijgespeeld voor de afsluitende treffer: 1-8.
Waarna het tijd was voor een feestje: in het kleedhok, de bus, de kantine van AD'69, huize te Braake en voor sommigen in De Hofnar.

Meer berichten