Bredevoort verslaat Breedenbroek

BREDEVOORT - Bredevoort heeft tegen Ajax Breedenbroek belangrijke punten gepakt. De uitwedstrijd werd met 0-1 gewonnen.

Bekend was dat Ajax Breedenbroek een sterk team heeft dat de duels niet schuwt. Bredevoort, fysiek niet de sterkste ploeg, moest hier dus een hoop inzet tegenover zetten. Het elftal was bovendien enigszins gehavend en had de beschikking over slechts twee wissels: Mica Firing en Berend Ebbers van de JO17-1. Dit tweetal was wel van grote waarde voor het eerste elftal en liet zien goed mee te kunnen.
In de eerste helft had Bredevoort meer balbezit. Ajax Breedenbroek probeerde veelal via de lange bal de spitsen in stelling te brengen maar afgezien van enkele kansjes leverde dit niet veel dreiging op. Aan de andere kant probeerde Bredevoort gevaarlijk te worden via de flanken. Ondanks de slordige voorzetten zorgden de aanvallers toch voor een hoop hectiek in het vijandige doelgebied. Na 40 minuten scoorde Dennis van Vreeswijk de openingstreffer, Hij stond goed op te letten en reageerde alert op een afgeslagen bal, waarmee hij alweer zijn tiende doelpunt binnenschoot. Dat dit een mijlpaal was voor de Bredevoortse spits was duidelijk zicht- en hoorbaar.
In de tweede helft begon het thuisteam meer druk te zetten. Ajax Breedenbroek wist de ruimte achter de verdediging enkele keren goed te vinden en kon zo voor dreiging zorgen. Maar de thuisploeg ging slordig met de kansen om. Bredevoort had uit de omschakeling gevaarlijk kunnen worden maar echt grote kansen werden niet gecreëerd. Aan de 0-1 stand veranderde dan ook niets meer, maar Bredevoort was blij met het resultaat.
Aankomende vrijdagavond speelt Bredevoort thuis tegen Marienveld.

Meer berichten