Een scène uit Den Skyldige, The-Guilty. Foto: Nikolaj Moeller
Een scène uit Den Skyldige, The-Guilty. Foto: Nikolaj Moeller (Foto: )

Laatste seizoensfilm bij Schiller

AALTEN - Boeiend vanaf het begin tot het verrassende einde: de film 'Den Skyldige' (The Guilty), die op donderdag 25 april als laatste van het winterseizoen wordt vertoond bij Filmtheater Schiller in Aalten.

Deze bloedstollende thriller uit 2018 speelt zich volledig af op één locatie, een 112-meldkamer. Daar zit de gedegradeerde politie-inspecteur Asger Holm verveeld telefoontjes te beantwoorden. Tot hij een jonge vrouw aan de lijn krijgt die gekidnapt wordt en belt vanuit de auto van haar ontvoerder. Wat volgt is een razendspannende reddingspoging. Met zijn telefoon als enig hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft veel groter is dan hij eigenlijk dacht. De film was het indrukwekkende debuut van jonge Deense regisseur Gustav Möller (1988) en won verschillende prijzen zoals de Europese filmprijs voor Beste acteur (Jakob Cedergen), Beste scenario, Beste Deense film en Beste camerawerk. De regisseur won de Blockbuster Talent Award.
Deze laatste filmavond van het seizoen begint om 20 uur en de entree bedraagt 7 euro. Voorafgaand aan de filmvoorstelling is er de mogelijkheid om bij Schiller te eten: een hapjesschotel aangevuld met aardappels en sla voor 17,50 euro inclusief film of een stevige daghap (wisselt elke week, vegetarisch is mogelijk) voor 20,50 euro inclusief film. Beide maaltijden worden om 18.30 uur geserveerd en reserveren voor dit diner kan tot 18.00 uur via tel. 0543-472230.
Kaarten voor de film zijn ook te koop tijdens de openingstijden van Schiller of te reserveren via onderstaande website. Het Filmtheater gaat na deze film in september weer van start, na de Aaltense kermis.

www.oerkroeg.nl

Meer berichten