De vrijwilligers van het Vriendencafé met Figulus-medewerker Michiel Stronks. Foto: Alex en Janneke van de Galiën
De vrijwilligers van het Vriendencafé met Figulus-medewerker Michiel Stronks. Foto: Alex en Janneke van de Galiën (Foto: )

Vriendencafé Aalten een succes

AALTEN - Elke vierde vrijdagavond van de maand staan de deuren open en is het museumcafé gezellig ingericht bij het Nationaal Onderduikmuseum voor het Vriendencafé. In januari is gestart met dit mooie ontmoetingsproject en is alle keren goed bezocht. Het Vriendencafé is opgezet, omdat blijkt dat er behoefte is aan een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en leren kennen, die zich weleens eenzaam voelen en zin hebben in een gezellige avond met anderen.

Tijdens het Vriendencafé avond ontstaan nieuwe contacten, of oude worden hersteld. Er wordt gezellig gekletst of een spelletje gedaan. Er is iets te eten en te drinken.
Ook is er een activiteitenkalender samengesteld van activiteiten in de gemeente Aalten of omgeving die gedaan, bezichtigd of bezocht kunnen worden. Van wandelingen, tentoonstellingen, muziekuitvoeringen, film, enz.
Dit wordt op de avond uitgedeeld, waarna er afspraken gemaakt kunnen worden om er samen heen te gaan.
Dat de doelstelling van Het Vriendencafé: 'Alleen gaan om samen te zijn'.

Het doel van het Vriendencafé krijgt steeds meer vorm. De eerste e-mail adressen zijn uitgewisseld. De eerste contacten zijn tijdens het Vriendencafé gelegd en later voortgezet tijdens de afgesproken wandelingen. Er zijn ook afspraken gemaakt voor een high-tea en een muziekmiddag. En er is een appgroep opgericht, waarin mensen kunnen afspreken voor bijvoorbeeld terrasbezoek, zodat niemand alleen hoeft te gaan.
De deuren gaan elke vierde vrijdagavond om 19.30 uur open. De toegangsprijs is 2 euro inclusief 1 kopje koffie of 1 kopje thee. De volgende keer is op 26 april. Koningsnacht. De organisatoren: "Als wij om 22.00 uur sluiten, kunnen we afspreken om gezamenlijk dan wel in kleinere groepjes ons nog in het feestgedruis storten."
De vrijwilligers melden: "In mei valt 'onze' avond samen met het Sjoksfestival op de 24e. Dat is voor ons de reden om deze avond uit te wijken naar de Figulus-locatie aan de Damstraat 4-i op de vaste tijd van 19.30 uur tot 22.00 uur. Heb je ook zin in gezelligheid, leuke activiteiten of nieuwe vrienden, dan ben je van harte welkom bij het Vriendencafé."

Meer berichten