Eenvoudige winst voor AZSV in Wierden

AALTEN - Dat de scheidsrechter meteen na een doelpunt voor het einde fluit gebeurde in de thuiswedstrijd tegen DUNO D, maar in Wierden gebeurde dit zowel bij het rust- als het eindsignaal. Scheidsrechter Berben uit 's Gravenmoer stuurde zowel na de 0-2 van Sjoerd te Boekhorst als bij de 1-4 van Niek te Veluwe de spelers meteen naar de kleedkamer.

AZSV trad in Wierden aan zonder Rik van der Eerden, die vanwege verplichtingen op zijn werk niet mee kon doen. Jonathan Goosen was hersteld van zijn hamstringblessure en startte in de basis, al werd hij in de rust wederom vervangen. Ook Bram Rensing was na enkele weken afwezigheid weer terug in het basisteam van Dave de Jong.

De Wierdenaren stonden met 12 punten uit 22 duels onderaan de ranglijst en hadden alleen een driepunter nodig in de strijd om handhaving in de hoofdklasse B. AZSV wilde graag in top van die lijst mee blijven doen en had daarvoor een overwinning nodig bij De Zwaluwen.

In de aanvangsfase ging het aardig gelijk op, maar de eerste kans was voor AZSV. Freek Mulder kwam goed naar binnen en schoot met links de bal tegen de paal. De rebound kwam voor de voeten van Joost Rasing, die breed legde op Niek te Veluwe, maar diens schot werd geblokt. Kort daarna liet ook de thuisclub van zich spreken. Een volley van Frank Smit ging over het doel van Jasper te Kolste. Vervolgens moest doelman Tim Sickman zich strekken bij een lob van Sjoerd te Boekhorst. Hij kon de bal net tot corner verwerken. Aan de andere kant tikte Jasper te Kolste een schot van Tom Hegeman uit het doel ten koste van een hoekschop. Ook Tim Sickman moest een schot van Sjoerd te Boekhorst tot corner verwerken. Op het half uur kreeg AZSV een strafschop van scheidsrechter Berben. Max Jansen zette goed druk bij de opbouw via Wouter Grendelman. Deze speelde de bal onnauwkeurig terug op Burak Basut en Joost Rasing was er als de kippen bij om de bal te onderscheppen. In het strafschopgebied werd hij aangetikt door Basut en de leidsman legde de bal op de stip. Yordi Orriëns schoot via de onderkant van de lat AZSV op voorsprong, 0-1. Tien minuten voor de pauze kwam de thuisclub bijna weer naast AZSV. Na een voorzet van Yessin Maskoul schoot Tom Hegeman de bal hard in, maar de bal ging via Max Jansen over de achterlijn. In de blessuretijd van de eerste helft mocht Sjoerd te Boekhorst nog een corner nemen en de bal zeilde zonder tussenkomst van een andere speler in één keer in het doel van SVZW, 0-2. Scheidsrechter Berben vond het meteen een goed moment om thee te gaan drinken.

In de tweede helft begon SVZW nog even goed. Jasper te Kolste moest een kopbal van Burak Basut onschadelijk maken, maar daarna had de ploeg van Dave de Jong het duel onder controle, maar verzuimde het om van de geboden ruimte gebruik te maken en de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Er waren kansen voor Kars Vierwind en Joost Rasing, maar na twintig minuten in het tweede bedrijf stoomde Bram Rensing goed door op de linkerflank en legde de bal panklaar terug op Niek te Veluwe, die de 0-3 aantekende. Daarmee was het pleit beslecht. AZSV ging wat slordiger spelen en Yessin Maskoul scoorde nog de 1-3 uit een voorzet van Lars Kamperman Leferink en even leek het vuurtje bij de thuisclub weer aangewakkerd. Door de ruimte die ontstond kreeg AZSV ook nog meer kansen en Giovanni Malawau schoot de bal tegen de paal bij een counter. Toen Jasper te Kolste in blessuretijd de bal van de voeten plukte bij Maskoul was het gedaan met de Zwaluwen en kon AZSV zich opmaken voor het slotakkoord. Niek te Veluwe zorgde met een strakke schuiver voor de 1-4 eindstand en gaf scheidsrechter Berben voor de tweede keer deze middag de gelegenheid om de spelers naar de kleedkamer te sturen na een doelpunt.

AZSV blijft meedoen in de top zes van de hoofdklasse B en komt nu naast Urk, dat evenveel punten heeft als de Aaltenaren. Door het verlies van koploper Staphorst is het gaat naar de koplopers Staphorst en Sparta Nijkerk slechts zes punten en komende zaterdag volgt voor AZSV dan nog het restant van 63 minuten bij DUNO D. Dat zal bijzonder pittig worden, want de Doorwerthers versloegen zaterdag Staphorst en lijken op weg zich veilig te spelen in de hoofdklasse B.

SVZW-AZSV 1-4 (0-2). 29. 0-1 Yordi Orriëns (pen). 45+1. 0-2 Sjoerd te Boekhorst. 65. 0-3 Niek te Veluwe. 82. 1-3 Yessin Maskoul. 90+4. 1-4 Niek te Veluwe.

Scheidsrechter C.J.L.P. Berben uit 's Gravenmoer gaf een gele kaart aan Niek te Veluwe van AZSV en aan Tom Hegeman, Yessin Maskoul en Robin de Jong van SVZW.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Jonathan Goosen (46. Robbin Thuss), Max Jansen (78. Giovanni Malawau), Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Yordi Orriëns, Nick van Breugel (61. Yeftha Nyamsangya), Joost Rasing, Sjoerd te Boekhorst.

Opstelling SVZW: Tim Sickman, Lars Kamperman Leferink, Burak Basut, Robin de Jong, Frank Smit, Tom Hegeman, Bas Woesthuis (63. Matthijs Witten), Wouter Grendelman, Joshua ter Avest (60. Nick Koopmans), Yessin Maskoul, Karlo Borghuis.

Meer berichten