De Mariapassie wordt ook in de Zuiderkerk uitgevoerd. Foto: PR
De Mariapassie wordt ook in de Zuiderkerk uitgevoerd. Foto: PR (Foto: )

Mariapassie wordt uitgevoerd in Zuiderkerk

AALTEN - Na het grote succes vorig jaar met de musical Jesus Christ Superstar komt er opnieuw een fantastische musical naar Aalten: 'De Mariapassie'. De opvoering daarvan is op zaterdag 6 april in de Zuiderkerk, aanvang 20.00 uur.

De Mariapassie is een musical waarin de persoon van Maria centraal staat. Wie was deze veel bezongen en aanbeden moeder van Jezus? Wie was Maria echt? In deze voorstelling wordt de andere kant van Maria getoond. Hoe is het om als vijftienjarig meisje moeder te worden? En hoe is het als je eigen zoon vandaag als superster wordt binnengehaald en een week later gegeseld en gekruisigd wordt?
In deze muzikale productie staat het verhaal van Maria centraal en allerlei zaken worden vanuit haar perspectief belicht en wordt haar verhaal in de hedendaagse tijd geplaatst. Voor velen in deze wereld is Maria een fascinerende figuur, een baken en een licht in het duister.
De Mariapassie is een musical waarin hedendaagse (pop)muziek en het verhaal van Maria worden samengebracht. Door een korte verhaallijn af te wisselen met hedendaagse muziek wordt er een link gelegd tussen toen en nu. De muziek is van onder andere Claudia de Brey, Blöf, Trijntje Oosterhuis, Natasha Biddingfield en Ilse de Lange. De voorstellingen worden verzorgd door het Aquerofonds, een fonds dat gelden genereert om minder draagkrachtige personen het mogelijk te maken om op bedevaart te gaan.

Toegangskaarten
Toegangskaarten zijn te koop bij de boekhandels Meneer Kees en Messink en Prinsen in Aalten en via de webshop van KerkVenster: www.kerkvensterwebshop.nl
Bestellingen via de webshop worden gratis thuisbezorgd in geheel Nederland zonder extra kosten. De toegangsprijs bedraagt voor de jeugd tot en met 17 jaar vijf euro per persoon en voor personen van 18 jaar en ouder tien euro per persoon. De voorstelling duurt circa anderhalf uur en wordt zonder pauze gespeeld.
Deze musical wordt georganiseerd door een groep mensen uit de PG Aalten die door middel van bijzondere events verhalen uit De Bijbel voor het voetlicht willen brengen met hedendaagse zang en muziek.

Meer berichten