Aanmelden voor Septemberkunst

AALTEN/DINXPERLO - Voor de zesde keer wordt de kunstroute Septemberkunst gehouden en ook dit jaar wordt er met de stad Bocholt een grensoverschrijdend kunstproject van gemaakt met professionele kunstenaars en gevorderde amateurs. Septemberkunst is in de weekeinden van 21, 22 en 28, 29 september.

De centrale expositieruimtes zullen dit jaar ook weer in Bredevoort en Bocholt te vinden zijn. In Bredevoort is de Koppelkerk de vertrouwde thuishaven en in Bocholt zal er in de hal op de eerste verdieping van het Textilwerk geëxposeerd worden. Hier zal van iedere kunstenaar één werk te zien zijn. De overige kunst is te zien in de ateliers van de kunstenaars of in groepsverband in zich daartoe lenende gebouwen.

Nieuwe regels
Alle deelnemers zullen eerst door een onafhankelijke commissie geballoteerd worden. Daarna krijgt men bericht of men al dan niet is toegelaten voor deelname.
Aanmelding betekent dus niet dat men automatisch op de deelnemerslijst komt te staan. Van iedere aanmelder wordt gevraagd om een korte toelichting op het werk te schrijven en minimaal vijf foto's van recent werk te uploaden die beoordeeld zullen worden door de ballotagecommissie. Deelname aan Septemberkunst bedraagt 50 euro per persoon en 25 euro voor studenten.

Thema
Ook nieuw voor 2019 is de mogelijkheid om een gezamenlijk thema in de kunstwerk(en) te verwerken. Als thema voor 2019 is gekozen voor 'Vier de vrijheid' in de breedst mogelijke betekenis van het woord. Kunstenaars kunnen zich tot 25 april voor-aanmelden via de website septemberkunst.nl onder info voor deelnemers.
Voor vragen kan men zich wenden tot secretariaat.artaalten@kpnmail.nl.


www.septemberkunst.nl

Meer berichten