Martin Veldhuizen en Marleen van Boheemen spraken Gert Smits (links) toe. Foto: Frank Vinkenvleugel
Martin Veldhuizen en Marleen van Boheemen spraken Gert Smits (links) toe. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Gemeente Aalten zegt Dankjewel! tegen Gert Smits

DE HEURNE - Wethouder Martin Veldhuizen reikte op dinsdag 19 maart namens de gemeente Aalten de Dankjeweltaart uit aan Gert Smits van Landwinkel en Groentekwekerij Smits in De Heurne. Met het uitreiken van de taart willen gemeente Aalten en provincie Gelderland symbolisch alle ondernemers bedanken die een bijdrage leveren aan de innovatieve en sprankelende Gelderse economie.

Door Lydia ter Welle

Het bezoek aan de groentekwekerij is onderdeel van de zogenoemde Dankjeweltour. Elke week gaat een gemeente uit Gelderland op bezoek bij een bedrijf om een Dankjewel Taart te brengen en de ondernemer te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan de Gelderse economie. De Rabobank zorgt het hele jaar door voor de taarten die gebakken worden door het Arhemse familiebedrijf van het jaar Bakkerij Hilvers.

Martin Veldhuizen tegen Gert Smits: "Toen we gevraagd werden om te bedenken aan welke ondernemer we de taart wilden uitreiken, was de keuze niet moeilijk. Je bent als ondernemer altijd vernieuwend en ontwikkelend bezig. Bovendien draag je bij aan duurzaamheid. Niet alleen door je bedrijf zo goed mogelijk energieneutraal te maken, maar ook met je plannen voor samenwerking met anderen om streekproducten juist ook dichtbij af te zetten. Je brengt daarmee de slogan 'Zo van 't land naar de klant' voortdurend in praktijk; ook dat is duurzaam ondernemen."

EER Award
Marleen van Boheemen, beleidsmedewerker van de Provincie legt uit: "De Dankjeweltour is onderdeel van een reeks aan activiteiten die dit jaar in Gelderland plaatsvinden rondom de EER Award 2019. Gelderland mag zich in 2019 namelijk de meest ondernemende regio van Europa noemen. Die eer deelt Gelderland met de regio Asturië in Spanje en Thessalië in Griekenland. Gelderland kreeg de European Entrepreneurial Region (EER) Award van het Europees Comité van de Regio's vanwege de uitstekende ondersteuningsstructuur aan ondernemers, starters en groeiers, de innovatieve financiële instrumenten om de economie te stimuleren en de goede samenwerking met verschillende partners in onderwijs en bedrijfsleven. Niet alleen ten aanzien van ondernemerschap, maar vooral ook op het gebied van innovatie en van duurzaamheid."

Gelderland wil de prijs ook benutten om mensen, organisaties, overheden en bedrijven een beetje trotser op Gelderland te maken en zoveel mogelijk bedrijven en organisaties te betrekken en hen te vragen of ze het EER beeldmerk willen voeren.

Meer berichten