Rik van der Eerden probeert de bal te controleren, terwijl Jordi Lemmens van Staphorst hem daarbij hindert. Joost Rasing zit op de achtergrond in de houdgreep van Ewald Koster. Foto: Cor Hinkamp
Rik van der Eerden probeert de bal te controleren, terwijl Jordi Lemmens van Staphorst hem daarbij hindert. Joost Rasing zit op de achtergrond in de houdgreep van Ewald Koster. Foto: Cor Hinkamp (Foto: )

AALTEN - Geen van de 800 bezoekers op sportpark Villekamp had na een half uur gedacht dat AZSV koploper Staphorst punten zou kunnen ontfutse

AZSV begon slecht aan het duel. De gasten uit de kop van Overijssel zetten meteen veel druk. Al na zeven minuten ging de bal bij AZSV op de stip, toen Jonathan Goosen in het strafschopgebied Mark Schra licht vasthield. Martin van 't Ende liet Jasper te Kolste van elf meter kansloos, 0-1. Kort daarna redde de Aaltense keeper goed op een schot van Martijn Brakke, maar nog geen twintig tellen later kon de topscorer met het hoofd wel scoren na een een diepe bal van Reinier Crediet (0-2). Daarna leek het wachten op de nekslag, maar een schot van Schra ging over en een verre ingooi van Van 't Ende werd net gemist door Brakke.
Pas na een half uur kreeg AZSV de eerste kans. Een pass van Erwin Nieuwboer kwam bij Joost Rasing terecht. De van een enkelblessure herstelde Rasing zag zijn inzet gekeerd door doelman René Oosterhof, die ook een vrije trap van Sjoerd te Boekhorst pakte en een inzet van Niek te Veluwe van de lijn gehaald zag worden door Mark Veldmate. Toch kwamen de Aaltenaren vijf minuten voor rust terug in de wedstrijd. Bij een ouderwetse scrimmage kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Te Boekhorst, die van dichtbij de aansluitingstreffer scoorde, 1-2.
Na de pauze was de eerste kans voor Staphorst, maar Te Kolste redde goed. Daarna had de koploper een half uur lang niets meer te vertellen. AZSV ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg hiervoor voldoende kansen, maar Oosterhof verkeerde in bloedvorm. Pas in de 72ste minuut was de Staphorst-keeper kansloos toen Rik van der Eerden een mooie pass van Kars Vierwind omzette in een strakke volley (2-2). AZSV rook bloed en ging door met de jacht naar de winnende treffer. Toch kropen de Aaltenaren ook door het oog van de naald, maar de anders zo koele topschutter Brakke faalde oog in oog met Te Kolste. Even later claimde de ploeg van Dave de Jong nog vergeefs een strafschop toen Jordi Lemmens hands leek te maken. Gescoord werd er niet meer, maar na het laatste fluitsignaal viel er nog wel een rode kaart: door Nieuwboer, die een opmerking naar de leidsman maakte.
AZSV bleef op de zesde plek in de hoofdklasse B en Staphorst zag Excelsior '31 en Sparta Nijkerk weer dichterbij komen. Komende zaterdag gaat AZSV op bezoek bij SVZW, maar dinsdagavond wacht eerst de kwartfinale van de Achterhoek Cup. Om 20.00 uur treedt AZSV dan aan tegen Witkampers in Laren.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen (60. Yeftha Nyamsangya), Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Joost Rasing, Erwin Nieuwboer, Sjoerd te Boekhorst (46. Nick van Breugel), Rik van der Eerden.

Meer berichten