Een spelmoment uit de wedstrijd. Foto: PR
Een spelmoment uit de wedstrijd. Foto: PR (Foto: )

AD '69 wint met 6-1 van hekkensluiter SVGG

AALTEN - Hekkensluiter SVGG is er niet in geslaagd punten over te houden aan de wedstrijd tegen AD'69. Het enige dat de club uit Megchelen wel lukte was het beperken van de nederlaag. Wonnen de Aaltense voetballers het eerste treffen met 0-10, nu werd het 'slechts' 6-1.

SVGG kon alle punten gebruiken in de strijd tegen degradatie en startte dus fel om te proberen in ieder geval de nul te houden. Maar AD'69 was er veel aan gelegen om deze wedstrijd te winnen. Het Aaltense team staat nu op de zevende stek en er is nog veel mogelijk, zeker nu de concurrentie de op papier sterkere tegenstanders gaat ontmoeten.
Snel in de wedstrijd nam AD'69 het initiatief al over, met volop kansen vanaf de vijfde minuut, voor Dylan Bauhuis, Nick Ebbers en Jeroen Scholten. Zij misten echter de precisie. In de 13de minuut werd Dylan Bauhuis in het 16-metergebied gevloerd. Hij eiste zelf de strafschop op en scoorde geslepen. De ban was gebroken en slechts één minuut later stond Nick Ebbers op de goede stek toen hij in een tombola van scoringsmogelijkheden uiteindelijk degene was die de bal met een machtig schot tegen het net ramde. Dat het daar tot de rust bij bleef was vooral te wijten aan het gebrek aan rust en geduld aan Aaltense kant. SVGG was in de eerste helft nauwelijks te vinden bij de zestien meter van AD'69. Alleen in de 23ste minuut kregen zij een kans op 2-1 toen een vrije trap van net buiten de zestien op de paal belandde. Ook aan de andere kant werd net voor rust het houtwerk nog geraakt: een strakke volley van Djayen Baboe raakte de lat.
De tweede helft begon AD'69 niet geconcentreerd, alsof de winst al binnen was. Toch was het geluk aan Aaltense zijde: de keeper van SVGG ging in de 48ste minuut ongelofelijk in de fout door een duel aan de voet met Michiel Ebbers aan te gaan. Die liet zich die kans niet ontglippen, speelde de keeper uit en scoorde de 3-0. In de volgende tien minuten werd kans op kans gemist. De grootste was wel in de 55ste minuut toen Dylan Bauhuis fraai richting de sluitpost van SVGG soleerde. Hij ging voor eigen succes en verprutste de kans terwijl rechts van hem de hulptroepen in de persoon van de goed spelende Djayen Baboe en Zila Ertunc gereed stonden om de bal simpel in het net te leggen. En twee minuten later kon SVGG de 3-1 scoren toen AD'69 bij een corner verschrikkelijk slecht stond te verdedigen.
Dat schudde de Aaltense spelers wakker en zij hernamen het initiatief. Eerst met een doelpunt van Zila Ertunc in de 68ste minuut (4-1) waarbij Bauhuis een fractie daarvoor werd neergehaald maar de scheidsrechter terecht de voordeelregel toepaste, en daarna treffers van Bauhuis in de 72ste minuut (penalty) en in de 83ste minuut, door het afstraffen van een foute terugspeelbal.
AD'69 speelt aankomende zaterdag om 18:30 thuis tegen Sprinkhanen.

Meer berichten