Kees Hundepool (links) neemt de cadeaubon in ontvangst uit handen van Mathijs Arentsen. Foto: PR
Kees Hundepool (links) neemt de cadeaubon in ontvangst uit handen van Mathijs Arentsen. Foto: PR

Eerste winnaar limerick-actie Dorcas

AALTEN – Dorcas Aalten is met een ludieke actie begonnen, vrijwilligers van Dorcas worden uitgedaagd om een limerick te schrijven. Elke maand buigt de jury, bestaande uit medewerkers van Meneer Kees, zich over de inzendingen en maakt een winnaar bekend. De winnaar van de eerste limerick van dit jaar is Kees Hundepool van de boekenhoek.

Uit handen van sponsor Mathijs Arentsen van Meneer Kees mocht Kees Hundepool de eerste cadeaubon ontvangen voor zijn winnende limerick:
Een dame uit Nunspeet
Kreeg het plotseling heel erg heet
Alle kleding ging in een doos
"Alles voor Dorcas", zei ze naakt en boos
Als je dat maar weet

Matthijs gaf aan dat de keuze lastig was: "Een limerick moet eigenlijk aan een aantal eisen voldoen." Een limerick is een dichtvorm met een strak ritme. In de eerste regel wordt meestal een persoon of een dier geïntroduceerd met een plaatsnaam. De regels één, twee en vijf rijmen op elkaar en de (kortere) regels drie en vier rijmen op elkaar. De vierkoppige jury wilde niet te streng zijn, maar de limerick van Kees voldeed het meest aan de voorwaarden.
De eerste acht nieuwe limericks zijn intussen al weer ingeleverd maar met 130 vrijwilligers bij Dorcas verwacht de organisatie er veel meer binnen te krijgen: "Kom op mensen, kruip in de pen en laat je fantasie de vrije loop! Wie wordt de winnaar van de maand maart?"

Meer berichten