Foto:

Walking Football bij AD'69 op Sportpark Zuid nu al een succes

AALTEN - Maar liefst twaalf 55-plussers verschenen op woensdag 13 maart bij AD'69 op Sportpark Zuid aan de aftrap van het Walking Football. Het viertal belangstellenden, dat eerst maar eens kwam kijken, sluit zich komende week al meteen aan.

De 55-plussers waren naar het Aaltense sportpark gekomen om aan te horen wat Walking Football nu precies is en of het wellicht iets voor hen zou kunnen zijn. Onder toeziend ook van wethouder sport Hans te Lindert en talentverbinder Richard Jongetjes gaf Karin ten Heggeler van Achterhoek in Beweging uitleg en liet ze een filmpje zien over de sport. Laagdrempelig samen bewegen en elkaar ontmoeten; dat is het doel.
Zeer enthousiast toog het twaalftal vervolgens naar het kunstgrasveld om daar de eerste stappen te maken in deze sport. Na een goede warming up werd een groot aantal oefeningen gedaan met de bal. Afgesloten werd met een partijtje 6 tegen 6.
De spelregels zijn beduidend anders dan bij het 'gewone' voetbal. Zo mag bij Walking Football de bal niet boven kniehoogte geschoten worden en mag de speler niet rennen. Het is de bedoeling elkaar de ballen in de voet te plaatsen. Ook slidings zijn uit den boze. Het twaalftal vermaakte zich prima en genoot na de training van een lekker kopje koffie in de kantine.
Het Walking Football op Sportpark Zuid is nu iedere woensdag om 10.00 uur. Na de koffie begint de training om 10.30 uur. Ook vrouwen zijn welkom. Aanmelden kan door een mail te sturen naar voorzitter@ad69.nl, maar dit is niet noodzakelijk.

Meer berichten