De deelnemers aan de beginnersclinic van AVA '70. Foto: Hans Prinsen
De deelnemers aan de beginnersclinic van AVA '70. Foto: Hans Prinsen (Foto: )

Stormachtige start lopersclinic AVA'70

AALTEN - De twintig deelnemers aan de beginnersclinic hardlopen in Aalten zijn op maandag 11 maart stormachtig begonnen aan hun hardloopavontuur. Toen het na de introductie tijd werd om in actie te komen zorgden de gierende wind en de regen voor een pittige beproeving.

Het begon met een gezellige drukte in het clubhuis van AVA'70 en trainer Geert Kip legde uit wat er de komende weken op het programma staat. Behalve een tiental baantrainingen op de maandagavond wordt er op twee zaterdagen uitgeweken naar een locatie elders, te weten de Ringkamp en het Romienendal. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan kleding, schoeisel, voeding en andere relevante zaken, die voor hardlopers belangrijk zijn.
Ondanks de weersomstandigheden werd vervolgens een volledige training afgewerkt, bestaande uit een warming-up, loopscholing en een cooling down. Al snel werd duidelijk dat de groep bestaat uit een mooie mix van herintreders en starters. Om alle lopers voldoende aandacht te geven wordt naast Geert Kip ook Marco van Rijs als trainer ingezet.
Doel van de beginnersclinic is ervoor te zorgen dat alle deelnemers aan het einde van de cursus in staat zijn om 5 kilometer hardlopend af te leggen.

Meer berichten