Foto:

Perspectief van fanfare Eendracht groot succes

AALTEN - Natuur- en dronebeelden van Aalten, begeleid door prachtige muziek van De Eendracht. Perspectief, de creatie van de Aaltense fanfare, trok maar liefst 1200 bezoekers, jong en oud. In de Zuiderkerk konden zij er in drie voorstellingen van genieten. Voor de kinderen van de basisscholen in Aalten en Dinxperlo werd een speciale kinderversie uitgevoerd.

Het credo van Perspectief was: 'Verlies de schoonheid niet uit het oog'. Begeleid door beelden en muziek luisterden de bezoekers naar het verhaal dat zich vanuit verschillende perspectieven ontvouwde. De fanfare wilde met Perspectief laten zien hoe rijk het dorp is aan natuur, maar ook aan muziek.
Eendracht Aalten werkte voor de totstandkoming samen met Natuurmonumenten, Natuurlijk Achterhoek, Staring Educatie en de gemeente Aalten. Boswachters van Natuurmonumenten waren nadien beschikbaar voor informatie en het beantwoorden van vragen rondom het Loohuisbos. Natuurlijk Achterhoek exposeerde foto's en Staring Educatie verzorgde een les voor de basisscholen. Verder maakte Jet Heusinkveld een special kunstwerk voor de voorstelling. Tomas Lammers & Mathijs Roelofsen maakten/monteerden de videobeelden. Sten Geerdink vertelde het live het verhaal, geschreven door Karin Kraaijenbrink.
De Eendracht, onder muzikale leiding van Egbert van Groningen, toonde zich zeer content met de grote belangstelling voor dit creatieve product met een boodschap.

Meer berichten