Leonie van den Berg en Henk Lips. Foto: PR
Leonie van den Berg en Henk Lips. Foto: PR (Foto: )

Anders dan Anders-dienst

BREDEVOORT - Verbonden in Licht. Dat is het thema van de Anders dan Anders-dienst van zondag 31 maart, vanaf 19.00 uur in de Sint Joriskerk in Bredevoort.

Je hebt vakantie en loopt ergens in het buitenland een kerk binnen. En vaak zie je dan langs de muren allerlei afbeeldingen: de kruisweg. Veertien afbeeldingen, soms geschilderd, maar ook wel eens in beeldhouwwerk of houtsnijwerk. De afbeeldingen, ook wel statiën genoemd, brengen de lijdensweg van Jezus in beeld. In de katholieke traditie wordt op Goede Vrijdag in de Parochiekerk langs de statiën gelopen terwijl het lijdensverhaal wordt gelezen.
In de Anders dan Anders-dienst staan de kerkgangers samen met Marit Arink aan de hand van de Kruisweg van priester en kunstenaar Sieger Köder stil bij verschillende thema's die hier naar voren komen. Leonie van den Berg en Henk Lips geven hierbij een prachtige muzikale invulling.
Alles bij elkaar luisteren de aanwezigen niet alleen naar het lijdensverhaal, maar beleven ze het van binnen uit. Zo zijn zij 'verbonden in Licht'.

Meer berichten