Bert Scheuter bij ADW

Bert Scheuter. Foto: PR
Bert Scheuter. Foto: PR

DINXPERLO - Bert Scheuter vertelt zal op woensdag 27 maart over onder andere de gemeentelijke herindeling. Hij doet dit na de jaarvergadering van Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW (Aalten - Dinxperlo - Wisch). Aanvang is 19.45 uur bij Old Dutch in Dinxperlo. De toegang is gratis.

Bert Scheuter, geboren in Varsseveld, gaat na de jaarvergadering van ADW vertellen over wat hem plaatselijk bezighoudt in het gebied van ADW. Hierbij valt onder andere te denken aan de gemeentelijke herindeling. Over dit en andere onderwerpen in de regio schrijft hij al meer dan 20 jaar. De grootvader van Bert zat jaren in de gemeenteraad van de vroegere gemeente Wisch. Grootvader Scheuter was landarbeider en werkte bij het spoor tussen Dinxperlo en Varsseveld.
Scheuter staat onder andere bekend als de columnist van de Gelderlander, sinds 1996 eerst bij het Gelders Dagblad en nu bij de Gelderlander. Eind vorig jaar maakte hij van zijn columns een 'buuksken': Zo bezien. Bert zegt dat de columns voor hem een uitlaatklep zijn. "Ik bekijk kwesties graag van meerdere kanten."
De Varssevelder is ook bekend als organisator van het Festival Eeuwig Erbarmen en de muzikale wandeling 'n Drom, die elk jaar wordt gehouden in het Nibbelink- en Idinkbos 'op' Sinderen.

Meer berichten