Foto:

Prachtig hardloopfeest bij AVA'70

Track & Fieldrun Aaltense jeugdafdeling met slingers en ballonnen

AALTEN - Er zijn niet zo heel veel hardloopwedstrijden in de regio, waar het parcours wordt versierd met slingers en ballonnen. Hoe anders was het bij de Track & Fieldrun, die afgelopen zaterdag werd afgewerkt op het complex van AVA'70. Het evenement, jaarlijks georganiseerd door de jeugdafdeling van de vereniging, was net als in andere jaren weer één groot hardloopfeest.

De club faciliteert en de organisatie trakteert de lopers op een prachtig evenement, bestaande uit maar liefst zes wedstrijdonderdelen. Scherprechter is telkens de crossbaan die in het parcours is opgenomen, waarbij de atleten veel moeten draaien en keren, tweemaal door de zandbak moeten en ook nog over enkele boomstammen moeten springen. Als dan ook nog eens Dirk Vreman als speaker wordt gecontracteerd is succes verzekerd.
Om exact 13.00 uur klonk het startschot voor de allerjongste talenten, die 1000 meter moesten afwerken. Meteen vanaf de start ging het al kiezelhard. Nadat de hindernisbaan was genomen, ging het richting de finish en het was Madelief Erkelens, die de snelste was en niet alleen haar drie concurrentes van Atletico`73 knap achter zich liet maar ook alle jongens. Twan Schreurs werd bij de jongens eerste en was op de meet net even iets sneller dan Jelle Icking. Hierna was het de beurt aan de oudere jeugd, voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Bij de meisjes was er een mooie tweede plek voor Sam Bluiminck, die op de streep een tel tekort kwam voor de overwinning. Bij de jongens pakte ook Twan Meinen een prachtige tweede plek voor Noah Lampio, die derde werd.
De Sprintcross vormde het derde wedstrijdonderdeel van de middag, waarbij de atleten maar liefst vier keer de loodzware crossbaan voor hun kiezen kregen. Het werd een ware slijtageslag, waarbij Argonaut Ruben Gerritsen zijn krachten als beste had verdeeld en als winnaar werd gehuldigd. Tweede werd AVA'70-junior Michiel Wellink en derde clubgenoot Björn Rossel.

IJzersterk veld
Om 14.00 uur stond er een ijzersterk veld aan de start voor de 5 kilometerrun en het beloofde een prachtige wedstrijd te worden. Na het startschot vormde zich een lang lint deelnemers, die vanaf de baan richting het Walfort draafden. Aan kop ging het erg hard. AVA'70-lid Mark te Brake gaf het tempo aan, met in zijn kielzog Stijn Elferink en Matthijs Weikamp. De winnaar zou uit dit drietal komen en wederom werd de crossbaan bepalend voor de eindklassering. Te Brake gaf nog een keer flink gas en zegevierde. Bij de Dames bleek het jonge AVA'70-talent Eva Groot Kormelink veruit de sterkste, al had ze het aan het einde zwaar door de harde wind en regen. Ondanks de strijd tegen de elementen klokte ze een hele snelle tijd van 19.55 minuten. Katja Demkes werd op enige afstand tweede en Linde Klein Nibbelink finishte als derde.
Het hardloopevenement werd afgesloten met de viermaal 500 meter estafetterun. Een spectaculair onderdeel met maar liefst 25 teams aan de start. Eerst was het de beurt aan de jeugd, en het kwartet van de Coolrunners toonde zich de sterkste. Daarna ging bij de senioren uiteindelijk het viertal Argo-atleten van 100% Bob met de overwinning aan de haal.
Vanwege het onstuimige weer werd de prijsuitreiking naar het clubhuis verplaatst en dat kwam de sfeer zeker ten goede. De winnaars werden op de podiumblokken uitvoerig in het zonnetje gezet. Ook vond de huldiging plaats van de 1e Achterhoekse Cross Competitie, een reeks van drie wedstrijden in Winterswijk en Gendringen met de finale in Aalten. Verschillende atleten van AVA'70 mochten een beker in ontvangst komen nemen: Rinke ter Haar (2de in de categorie 40+), en Evelien Hillen en Sandra Wassink (2de en 3de in de categorie 40+). Een volledig AVA'70-podium was er zelfs bij de Dames, waarbij Eva Groot Kormelink eerste werd, gevolgd door Marloes Wensink en Paula Verwaaijen.
De jonge organisatie van de Track & Fieldrun kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement met een sterk deelnemersveld en een gezellige sfeer. De hulp van tientallen vrijwilligers zorgde ervoor dat alles op rolletjes verliep. De opbrengst van het evenement wordt gebruikt voor het trainingskamp dat de jeugdleden in april hebben georganiseerd.

Meer berichten