Bredevoort speelt gelijk bij Halle

BREDEVOORT - Een lastige wedstrijd, mede door de extreme wind en regen, maar een matig Bredevoort is er zondagmiddag toch in geslaagd een punt over te houden aan de uitwedstrijd tegen Halle. Het werd 1-1.

Halle stond enkele plekken onder Bredevoort maar moest zeker niet onderschat worden, vanwege een aantal behendige spelers die op ieder moment gevaarlijk kunnen zijn. De eerste helft had Bredevoort de wind tegen. Hierdoor waren de gasten genoodzaakt om de bal laag te houden en voetballend de oplossing te zoeken. Dit ging heel aardig, er werd rustig gespeeld en de juiste keuzes werden gemaakt. Na veertien minuten gaf Rik Tankink een steekpass op Rutger Hoefman. Die speelde een verdediger uit en schoot beheerst binnen. Halle gebruikte vooral de lange bal, maar die verdween door de harde wind niet zelden over de achterlijn. Na 36 minuten maakte de gevaarlijkste man van Halle de gelijkmaker. Hij kreeg te veel ruimte en wist met gebruik van de wind de bal onhoudbaar in het doel te schieten. Een domper voor Bredevoort maar niet geheel onterecht. Beide kanten kregen nog wat kansen maar deze werden niet benut.
De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld. Bredevoort stopte met simpel voetbal en was een stuk minder scherp dan in de eerste helft. Halle begon juist beter te spelen. De dreiging van het thuisteam kwam vooral vanaf de zijkanten, en Halle kreeg de betere kansen in de tweede helft. Voor Bredevoort zorgde Michiel Rave voor de meeste dreiging, een schot van afstand belandde op de paal en een vrije trap ging maar net naast. Met een 1-1 eindstand floot de scheids af.
Volgende week staat voor Bredevoort de thuiswedstrijd tegen koploper Meddo op het programma.

Meer berichten