Jeugdig talent uit Aalten schittert in Footloose

Rutger de Goede, Jurre Huls, Margo Mateman en Sophie de Goede spelen mee in ‘de swingende dansmusical Footloose die Harlekijn op 23 en 24 maart  in Theater De Storm op de planken brengt. Foto: Jan Nekkers
Rutger de Goede, Jurre Huls, Margo Mateman en Sophie de Goede spelen mee in ‘de swingende dansmusical Footloose die Harlekijn op 23 en 24 maart in Theater De Storm op de planken brengt. Foto: Jan Nekkers

AALTEN - Vier Aaltense leden van Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn spelen op 23 en 24 maart mee in de opvoering van de musical Footloose. Jurre Huls, Margo Mateman en Rutger en Sophie de Goede zijn te zien in deze swingende dansmusical die de toeschouwer meeneemt naar het Amerika van de jaren '80.

De musical Footloose is gebaseerd op de gelijknamige film met Kevin Bacon in de hoofdrol. Jurre Huls speelt Willard, de beste vriend van de hoofdpersoon Ren: "De musical gaat over Ren McCormack, een avontuurlijke jongen uit de grote stad die samen met zijn moeder in het kleine ingeslapen dorpje Bomont komt wonen. Daar heeft de dominee het voor het zeggen. Alles wat volgens hem zondig is, heeft hij verboden. Tot grote frustratie van Ren en de andere jongeren mag er geen moderne muziek worden gedraaid en mag er niet gedanst worden. Als Ren het opneemt voor de jeugd en ook nog eens verliefd wordt op de dochter van de dominee, ontketent zich een ware revolutie in Bomont."
Voor Sophie de Goede is het al de zevende keer dat ze meedoet bij Harlekijn. "Ik speel dit jaar de rol van Vi, de vrouw van Dominee Shaw. Zij is een heel liefdevolle vrouw die haar uit elkaar gevallen gezin bij elkaar probeert te houden. Ik heb al vaker een grote rol gehad en ieder jaar is het karakter dat ik speel totaal anders. Ik vind het uitdagend om er toch mijn eigen draai aan te kunnen geven." Margo Mateman staat voor de derde keer op het podium "Ik speel de rol van Betty Blast, eigenaresse van snackbar Burger Blast. De plek waar Ren werkt. Ik vind Footloose een erg leuke musical. De muziek is erg mooi waardoor het moeilijk is om stil te blijven zitten." Rutger de Goede speelt de rol van Garvin, een goede vriend van Ren.
Beide avondvoorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. Alleen voor de matinee van zaterdagmiddag 23 maart zijn nog kaarten verkrijgbaar. Te koop à 16 euro via onderstaande website.

www.theaterdestorm.nl

Meer berichten