Busreis naar bunkers Atlantikwall en Scheveningen

Busreis naar bunkers Atlantikwall en Scheveningen

AALTEN - De bunkers van de Atlantikwall in Kijkduin en Scheveningen vormen het doel van de busreis, die het Comité Aalten Scheveningen voor zaterdag 15 juni heeft gepland. Maar niet alleen dat: het is die dag ook Vlaggetjesdag in Scheveningen, zodat er van alles te beleven is.

Eerst worden in de ochtend in Kijkduin de bunkers bekeken die door de vrijwilligers van de werkgroep Atlantikwall in originele staat zijn hersteld. Zo kan het commandocentrum (Widerstandnest 318) aan de Badhuisweg in de Scheveningse Bosjes worden bezocht maar ook een verborgen gangenstelsel van het een deel van het complex (Widerstandsnest 67 HL) vlakbij de boulevard van Kijkduin. Vijf bunkers zijn met circa honderd meter overdekte loopgraven aan elkaar verbonden om zo levensecht mogelijk het verhaal van het leven in deze bunkers te kunnen laten zien. In Kijkduin bevond zich o.a. de 'Flugwache', een observatiedienst van de Duitse luchtwacht.
De festiviteiten rond Vlaggetjesdag lopen uiteen van het bekijken van de Scheveningse ambachten tot aan een snorrencompetitie, waarbij in verschillende categorieën gestreden wordt om de meest sexy, mooiste en langste snor. Verder zijn er een haring-proeflokaal, demonstraties van de KNRM, onderwatersportvereniging, oude motoren op stoom, taptoe, visafslag, vlootschouw en een voetbalcompetitie. Het geheel wordt omlijst met allerlei muzikale optredens.
Evert de Niet van het Comité Dorpenband Scheveningen – Aalten is bereid gevonden om bij voldoende belangstelling een rondleiding door Oud Scheveningen te verzorgen.
Vertrek voor deze reis, die oorspronkelijk was gepland voor september vorig jaar, is om 8.00 uur bij De Hofnar in Aalten (Polstraat 7). Het gezelschap wordt daar om 20 uur terugverwacht. Kosten van deze excursie bedragen 20 euro, inclusief het bezoek aan de bunkers.
Opgave via e-mail gerritrutgers@hotmail.com van het Comité Aalten Scheveningen.

Lees ook

Meer berichten