BMC hield vorig jaar een toertocht met  ouderen als passagier; dat is een voorbeeld van een activiteit die het GGDF zou kunnen steunen, Foto: Archief Achterhoek Nieuws - Karin Stronks
BMC hield vorig jaar een toertocht met ouderen als passagier; dat is een voorbeeld van een activiteit die het GGDF zou kunnen steunen, Foto: Archief Achterhoek Nieuws - Karin Stronks

Aanvragen voor GUV Goede Doelen Fonds welkom

REGIO – Het GUV Goede Doelen Fonds, dat vorig jaar werd opgericht, is sinds januari van dit jaar actief. Dat betekent dat het fonds graag aanvragen voor activiteiten wil ontvangen. Op de website van de GUV is een aanvraagformulier te vinden.

Door Lydia ter Welle

Het GUV Goede Doelen Fonds (GGDF) wordt 'gevoed' door bijdragen van de GUV, maar onderneemt zelf ook activiteiten om middelen te verwerven. Bijdragen gaan naar activiteiten die een sociaal en humanitair doel hebben en bestemd zijn voor een groep mensen, die daarmee de kans krijgen iets te beleven dat voor hen anders niet is weggelegd.
Voorzitter Marco van Lochem van GGDF: "Het mag iets zijn voor kinderen, maar ook voor ouderen of voor gezinnen. Belangrijk is ook dat het iets is, wat anders niet is weggelegd voor de deelnemers. Vorig jaar heeft de motorclub uit Bredevoort bijvoorbeeld een toertocht gehouden met ouderen als passagier. Dat is een mooi voorbeeld van een activiteit die we graag willen steunen."

Uit het aanvraagformulier dat op de site van de GUV onder het kopje 'Over ons'/GUV Goede Doelen Fonds is te vinden, blijkt ook dat de achtergrond van de activiteit niet religieus of politiek mag zijn, en evenmin mag het gaan om individuele hulp. Het moet gaan om iets dat opgezet wordt door vrijwilligers, en liefst ook gesteund wordt door andere begunstigers/sponsoren. "Stel dat één van de buurtschapshuizen een nieuwe eet- en ontmoetingsactiviteit wil opzetten voor mensen uit de buurt die dreigen te vereenzamen, dan kunnen we dat steunen. Als het maar een activiteit is die er op is gericht om de sociale samenhang te versterken. Iets dat een groep mensen, of dat nu kinderen zijn of volwassen, of een mix daarvan, een kans biedt om iets leuks te beleven dat anders niet bereikbaar is voor hen. Kortom: verras ons maar met aanvragen!", aldus Van Lochem.

Er is niet echt een maximumbedrag te noemen voor een aanvraag. "We willen graag zoveel mogelijk mensen laten meegenieten van het geld dat we te besteden hebben, en vooral ook helpen om iets moois op gang te helpen. Iets wat dankzij inzet van vrijwilligers later een vervolg krijgt", aldus Van Lochem. Aanvragen zijn welkom uit het gehele werkgebied van de GUV, dus uit de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk.
Wat het bestuur van GGDF ook belangrijk vindt, is dat er een heldere verantwoording van de uitgaven is. "Ook doordat we een verslag ervan terugzien, bijvoorbeeld in deze krant! En op de regionale radio, dat mag ook!", lacht de voorzitter, die ook actief is als vrijwilliger voor AFM.

Meer informatie over GGDF en het aanvragen van een bijdrage is te vinden op de GUV-website.


www.guv.nl/guv-goede-doelen-fonds

Meer berichten