Vrijwilliger Jantine Logmans en wethouder Joop Wikkerink onthullen het bord als openingshandeling. Foto: Kristel te Bokkel
Vrijwilliger Jantine Logmans en wethouder Joop Wikkerink onthullen het bord als openingshandeling. Foto: Kristel te Bokkel (Foto: )

Ontmoetingscentrum De Dam officieel geopend

AALTEN – Zaterdagmiddag 2 maart werd ontmoetingscentrum De Dam officieel geopend door wethouder Joop Wikkerink. Het gebouw aan de Damstraat werd door vrijwilligers opgeknapt en is nu klaar voor gebruik.

Door Kristel te Bokkel

Ontmoetingscentrum de Dam is een plek waar onder andere het vrouwencafé, werkgroep Ontmoeting en Integratie, Figulus Vluchtelingenwerk en Mooi voor Nop ruimte hebben voor hun activiteiten. Afgelopen zaterdag opende wethouder Joop Wikkerink het gebouw.

Wikkerink: "In ben zeer onder de indruk van hoe jullie het hier hebben opgeknapt. Het ziet er hartstikke mooi uit." Ook spreekt Wikkerink zijn respect uit. Niet alleen voor de vrijwilligers. "Ook voor de mensen die naar Nederland zijn gekomen en hier proberen te integreren. Als je eens kijkt hoe moeilijk dat is. Om al die woorden en al die dingen te snappen die op je af komen. Ik heb er respect voor, dat jullie op een goede manier proberen te integreren, samen met de vrijwilligers."

Namens het gemeentebestuur mochten de vrijwilligers een seringenboompje in ontvangst nemen. Wikkerink: "Het is mooi dat er zoveel vrijwilligers zijn die hier vrijwilligerswerk doen. Vrijwilliger zijn is leuk. Je ziet andere mensen en je doet ook iets voor de samenleving. Als dank heb ik een klein boompje meegebracht. Als ik het goed heb komt hij volgende week uit. Geur, kleur en een teken van hoop. Dat is ook wat we hier proberen te realiseren."

Voordat de opening kon plaatsvinden werd er door vrijwilligers drie maanden lang hard gewerkt om het pand toonbaar te maken. Daarvoor werden twee vrijwilligers nog eens extra in het zonnetje gezet. Jantine Logmans en Johan Scholts. Logmans: "We hebben het met veel plezier gedaan. We zijn in alle hoeken en gaten geweest, we zijn hartstikke trots op het resultaat."

Nadat Wikkerink het pand officieel opende was er deze middag de gelegenheid om ontmoetingscentrum De Dam van binnen te bekijken.

Meer berichten