Samenstellers Lex Schaars (links) en Henk Liefting zijn er nog een beetje beduusd van; WALD De Weerld c is het Beste Boek Achterhoek en Liemers 2018. Foto: Janette van Egten
Samenstellers Lex Schaars (links) en Henk Liefting zijn er nog een beetje beduusd van; WALD De Weerld c is het Beste Boek Achterhoek en Liemers 2018. Foto: Janette van Egten

WALD – de Weerld c' Winnaar Beste Boek Achterhoek en Liemers 2018

LIEVELDE - Tijdens de bijeenkomst zondagochtend in Erve Kots te Lievelde maakte de jury bekend dat het boek 'Woordenboek van de Achterhoekse en Liemerse Dialecten – de Weerld c' de (ere-)titel 'Beste Boek Achterhoek en Liemers 2018' heeft gekregen. De jury koos dit boek uit 85 boeken die in 2018 zijn gepubliceerd en betrekking hadden op de regio Achterhoek en Liemers.

De jury beoordeelden de 85 boeken die in 2018 uit of over de regio zijn uitgegeven op vormgeving, taalgebruik, inhoud, originaliteit en streekbinding. De genomineerden waren: 'Maria van Gelre, Sporen in het landschap', 'Geworteld in de Achterhoek', 'De Moordmolen', 'WALD- de Weerld c' en 'The Wild East'..

Visser sprak namens de jury de waardering over de Weerld c uit: "Het boek vertegenwoordigt een geweldig project. Een project waar al jarenlang veel mensen uit deze regio aan meewerken en daarom wijdvertakt geworteld is in de Liemers en de Achterhoek.. Het was volgens de jury hoog tijd om iedereen die aan dit belangwekkend project daarvoor te belonen met de titel 'Beste Boek Achterhoek en Liemers."

Lex Schaars en Henk Lieftink namen als samenstellers van het boek de prijs in ontvangst. Uiteraard zeer verheugd over de titel 'Beste Boek' maar nog meer vanwege de waardering voor het hele project waar zij en vele mensen met hun al zo veel jaar mee bezig zijn.

Meer berichten