Foto:

18-jarige Van Breugel matchwinner AZSV

AALTEN - Door in de 83ste minuut de 1-2 te scoren heeft Nick van Breugel AZSV aan drie belangrijke punten geholpen. Helaas kwam AZSV in de tien wedstrijden in de tweede periode drie doelpunten te kort om de tweede periode op te eisen. Deze ging nu naar Staphorst dat kort voor het einde van de wedstrijd uit een penalty de winnende treffer (2-1) scoorde in de thuiswedstrijd tegen ACV. Hiermee pakte het team van Dennis van Toor op doelsaldo de tweede periode.

Achteraf had AZSV in de uitwedstrijd tegen DETO-Twenterand (die bezocht werd door veel Aaltenaren) drie doelpunten extra nodig om deze periode op te eisen maar dit heeft er de gehele wedstrijd niet in gezeten. Wel pakte AZSV een overwinning maar overtuigend was het allemaal niet. De tegenstander had een zeer verdedigende stelling ingenomen en AZSV was in de eerste helft niet in staat om kansen te creëren. Wel kreeg het meerdere corners maar deze werden door de achterhoede van DETO simpel verdedigd. Verdedigend stond AZSV goed en keeper Jasper te Kolste werd niet in het spel betrokken. Tot één minuut voor rust. Een buitenspel geval (???) werd door de assistent-scheidsrechter over het hoofd gezien waardoor Thomas Nijkamp het strafschopgebied binnen kon lopen. Hier wilde hij Jonathan Goosen passeren maar hij werd daarbij onreglementair te val gebracht. De strafschop werd door de bij AZSV bekende Coplan Soumaoro eenvoudig binnen geschoten.

AZSV paste in de rust een paar (al dan niet gedwongen) wissels toe waarna er wat meer beleving in de wedstrijd kwam. Dit resulteerde in de 54ste minuut in de gelijkmaker. Een individuele actie, na balverlies van Lesley Nahrwold, van middenvelder Niek te Veluwe betekende de verdiende 1-1 en zijn zevende doelpunt alweer in deze competitie. Hierna ging AZSV op jacht naar een voorsprong wetende dat de concurrent voor de tweede periode op dat moment op een gelijkspel stond. Gevolg was dat de tegenstander op de helft van AZSV wat meer ruimte kreeg maar het kon hier weinig gebruik van maken. Slechts één hachelijk moment voor het doel van AZSV. Keeper Jasper moest weer eens in actie komen en zijn inzet deed alles wat AZSV was schrikken, want was het nu de bal of de tegenstander die hij aantikte? Scheidsrechter Meilink uit Enter stond te ver af om het goed te beoordelen en besloot door te laten spelen. Intussen wist AZSV ook enkele keren koppend gevaar te stichten. De eerste kopbal, van Rik van der Eerden, werd prachtig door keeper Anthony van Zaltbommel uit de hoek geranseld. De tweede kopbal van dezelfde speler ging ver naast maar de jonge Nick van Breugel wist bij de derde poging het net wel te vinden. AZSV moest nog tien minuten in spanning zitten. Nog drie goals scoren was in deze matige wedstrijd onmogelijk. Zaak was om geen tegendoelpunt meer te krijgen en te hopen dat Staphorst niet opnieuw, zoals zo vaak dit seizoen, in blessuretijd de winnende wist te scoren. Helaas voor AZSV kreeg Staphorst hulp van de scheidsrechter die beoordeelde dat een speler van ACV de bal met de hand beroerde waardoor Staphorst in de laatste seconden van de wedstrijd door de benutte strafschop de tweede periode opeiste.

Statistieken
45. Coplan Soumaoro (strafschop) 1-0, 54. Nick te Veluwe 1-1, 83. Nick van Breugel 1-2
Scheidsrechter : R. Meilink
Toeschouwers: 300.
Opstelling DETO-Twenterand: Anthony van Zaltbommel, Wybe Kram, Louis Vijfhuizen (41. Qays Shayesteh), Lesley Nahrwold (66. Stan Nijhuis), Kevin Aman, Thomas Nijkamp, Kai Wesselink (58. Koen Fleer), Maarten Booijink, Muhammed Kaya, Mark Koetsier, Coplan Soumaoro
Opstelling AZSV: Freek Mulder (46. Yeftha Nyamsangya), Max Jansen, Yordi Orriëns, Niek te Veluwe, Rik van der Eerden, Robbin Thuss (46. Nick van Breugel), Jonathan Goosen, Sjoerd te Boekhorst, Erwin Nieuwboer, Kars Vierwind (90. Giovanni Malawau), Jasper te Kolste
Gele Kaarten: Wybe Kram, Lesley Nahrwold, Coplan Soumaoro (DETO Twenterand), Niek te Veluwe (AZSV)

Meer berichten