De jeugd waagt zich ook aan triathlonsport

AALTEN - Het jeugdonderdeel van de GUV Triathlon Aalten, de OWM Zwemloop, maakt nu deel uit van het 'NTB Jeugdcircuit Gelderland- Powered by Decathlon'. Dat betekent dat de jeugd uitgedaagd wordt om niet alleen in Aalten mee te doen, maar ook in Arnhem, Didam en Apeldoorn. En… dat deelname aan alle vier de wedstrijden iets extra's oplevert.

'De triathlonsport toegankelijk maken voor alle jeugd in Nederland'. Dat is de missie waar de Nederlandse Triathlonbond (NTB) zich de komende jaren hard voor maakt. Eén van de dingen die de bond wil bereiken, is de mogelijkheid voor kinderen om dichtbij huis mooie, leuke en laagdrempelige wedstrijden kunnen doen. Als kennismaking met de sport, als ontmoetingsplek voor jonge triatleten en om lekker te kunnen racen met en tegen leeftijdsgenoten. De bond richt zich daarbij op aspiranten (8-12 jaar), jeugd (12-15 jaar) en junioren (16-19 jaar). De NTB heeft in Decathlon Nederland een partner gevonden die wil bijdragen om deze missie te laten slagen. Een concrete invulling van deze bijdrage is de ondersteuning van een nieuw 'Jeugdcircuit Gelderland'. Vier mooie jeugdwedstrijden vormen samen een geheel. Kinderen kunnen meedoen aan een of meerdere wedstrijden.

De eerste is in Arnhem op 28 april. Daarna volgt Aalten op 23 juni. Dan Didam op 6 juli en Apeldoorn op 7 september. Deelnemers die vier van de vier wedstrijden meedoen, worden op 7 september in Apeldoorn nog extra in het zonnetje gezet.

Alle inschrijvingen lopen via www.ntbinschrijvingen.nl.

Meer berichten