Walking Footbal vormt een leuke uitdaging voor de zestigplusser die nog graag een balletje trapt. Foto: PR
Walking Footbal vormt een leuke uitdaging voor de zestigplusser die nog graag een balletje trapt. Foto: PR (Foto: )

AALTEN - Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Bewegen, meedoen en ontmoeten, dat zijn de basisprincipes

In andere gemeenten is het al een groot succes: Walking Football. Zestigplussers, zes tegen zes, zonder keepers, op een klein veld rustig een balletje trappen. Er wordt niet gerend en buiten spel bestaat niet. Wel of geen voetbalervaring, dames en heren, iedereen kan meedoen aan de trainingen. In de opstartfase Walking Football is er ondersteuning door Achterhoek in Beweging via het project OldStars Achterhoek.

Een training start om 10.00 uur met een kopje koffie of thee, gevolgd door de warming-up en een wedstrijdje Walking Football. Voor de liefhebbers is er ook nog een 'derde' helft. Er wordt getraind naar eigen kunnen. Deelnemers hoeven dus geen voetballer te zijn. En zowel heren als dames zijn welkom. De trainingen staan in de opstartfase onder leiding van een OldStars Achterhoek-trainer.

Iedereen kan meedoen, deelnemers bepalen zelf hun grens en niets is verplicht. Het advies is om makkelijke kleding en schoeisel aan te trekken (voetbal, wandel, hockey of gymschoenen) en ervaar hoe intensief het spelletje kan zijn.
De eerste training bij AD '69 is op woensdag 13 maart. De bijeenkomst met koffie en thee start om 10.00 uur op sportpark Zuid. Rond 10.30 uur start de training. Aanmelden is niet verplicht, maar is wel prettig voor de organisatie en kan door een e-mail te sturen naar voorzitter@ad69.nl. De eerste proeftrainingen zijn kosteloos te volgen.

OldStars Achterhoek
OldStars is een initiatief van Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en is al in veel gemeenten in Nederland actief. Menzis, Rabobank Graafschap en Betaald Voetbal De Graafschap hebben nu de handen ineengeslagen om Walking Football in de Achterhoek mogelijk te maken onder de naam OldStars Achterhoek. Zij worden hierbij ondersteund door Achterhoek in Beweging en het Nationaal Ouderenfonds.

Meer berichten