Jumbo steunt actie van Koen en Mees. Foto: Karin Stronks
Jumbo steunt actie van Koen en Mees. Foto: Karin Stronks

Koen en Mees verkopen paaseitjes voor Tristan Hoffman Challenge

Jumbo Leussink sponsort actie

Door Karin Stronks

AALTEN – Koen Ottevanger (12) en Mees Theissen (10) fietsen op vrijdag 28 juni mee vanuit bedevaartsoord Lourdes de col d' Aubisque op. Om zo veel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te krijgen verkopen ze in de aanloop naar deze uitdaging zakjes paaseitjes voor 5 euro per stuk. Jumbo Leussink doneert gedeeltelijk zestig kilo paaseitjes voor deze ludieke actie. De opbrengst voor deze tiende Tristan Hoffman Challenge, waar vanwege het tienjarige jubileum 180 deelnemers aan mee mogen doen, is bestemd voor Kanjers voor Kanjers.

Mees doet voor het eerst mee en is de jongste deelnemer, Koen heeft vorig jaar de missie al volbracht. Dit jaar vertrekken de sportievelingen wandelend, hardlopend of fietsend vanuit bedevaartsoord Lourdes om de Col d' Aubisque te beklimmen. Diana Ottevanger van de organisatie en moeder van Koen, vertelt: "Deze klim is dertig kilometer lang, na een klim van achttien kilometer volgt een korte afdaling, daarna gaat het weer omhoog tot de top." Ze vervolgt: "We zijn erg blij dat de scholen van de jongens zo goed meewerken, Mees zit in groep 7 van de Sint Jozef, Koen is in september aan zijn eerste jaar op Schaersvoorde begonnen."
De jongens kijken erg uit naar de klim, er zal nog veel getraind moeten worden. Moeder van Mees, Mireille Theissen: "We gaan in maart trainen op de Peeskesbult, de Eltenberg en we gaan nog op stage in Tecklenburg als voorbereiding." Op de vraag of Mees en Koen er zin in hebben luidt het antwoord volmondig: "Ja!" Mireille: "Het is wel leuk om te vermelden dat Koen en Mees de Aaltense wielerprof Robert Gesink achterna gaan, hij won op 3 september 2016 op deze col, toen de koninginnenrit van de Ronde van Spanje. En nu gaan onze jongens de jubileumeditie, het tweede lustrum, van de Tristan Hoffman Challlenge volbrengen!"
Zestig kilo paaseitjes doneert Jumbo Leussink voor het goede doel van de Tristan Hoffman Challenge; Kanjers voor Kanjers. Tony Walvoort haalt een paar puntzakjes gevuld met paaseitjes tevoorschijn. Hij glimlacht: "Zestig kilo paaseitjes, witte-, melk- en pure chocolade, voor een deel gesponsord door Jumbo, afwegen in 300 zakjes van 200 gram is nog een heel werk voor de jongens. En Jumbo wenst jullie veel succes met de voorbereiding op de Challenge!" De paaseitjes kunnen besteld worden via de Facebookpagina's van Diana Ottevanger en Mireille Theissen-Ballast. Doneren kan eveneens via de website van Tristan Hoffman Challenge.

Meer berichten