De Italiaanse Bon Jovi tributeband Bad Medicine op Sjoksfestival. Foto: PR
De Italiaanse Bon Jovi tributeband Bad Medicine op Sjoksfestival. Foto: PR

Sjoksfestival duurt dit jaar twee dagen

Bon Jovi- en Doe Maar tribute op vrijdagavond

Door Karin Stronks

AALTEN – Het Sjoksfestival nieuwe stijl is dit jaar een tweedaags evenement. Op vrijdagavond staat de fantastische Italiaanse Bon Jovi tribute band Bad Medicine op de planken, om 20.30 uur bijt Rondje Doe Maar het spits af. Het festivalterrein van de vrijdagavond, Hoge Blik, gaat om 19.30 uur open. "Eindelijk is de kogel door de kerk, de vijf deelnemende horeca doen mee en de vergunning is binnen. We presenteren dit jaar een tweedaags Sjoksfestival! De ambitie was er al langer maar dit jaar gaat het dan echt gebeuren! We kijken er enorm naar uit", aldus een blije Christiaan ter Haar van de stichting Sjoksevenementen.

De plannen voor een meerdaags Sjoksfestival lagen al op de plank. Jordy Lammers van het bestuur geeft aan: "We hebben heel veel werk met het opbouwen van het Sjoksterrein, en dat alles voor één avondfestival… Zelfs vanuit het publiek kwamen opmerkingen of er niet één dag aan vastgeplakt kon worden. Nog een voordeel: we kunnen nu een breder publiek bedienen, twee avonden betekent de mogelijkheid voor meer muziekstijlen! Allemaal win-situaties!" Christiaan vult aan: "Nu moesten we nog overleg plegen met de deelnemende horeca, café Leuven, partycentrum 't Noorden, oerkroeg Schiller, café restaurant Stegers en SETZ huiskamer. En we voerden gesprekken met de gemeente Aalten. Gelukkig staan nu alle neuzen de goede kant op en we gaan voor een tweedaags evenement dit jaar!"

Op vrijdag 24 mei treden Rondje Doe Maar en Bad Medicine op. Bad Medicine, de Italiaanse tribute band van Bon Jovi reproduceert de schaamteloze houding van de 'echte' Bon Jovi, de shows zijn uniek, pure adrenaline spat van het podium af, Bon Jovi zit in het bloed van Bad Medicine! Jordy: "Deze band treedt op in heel Europa! Een leuk detail: de echte Bon Jovi treedt in juni op in het Goffertpark, mensen die geen tickets hebben voor dit concert kunnen op het Sjoksfestival genieten van Bad Medicine! Liefhebbers die wel naar Nijmegen gaan zijn hier welkom voor een voorproefje!" Rondje Doe Maar neemt de bezoekers mee naar de hoogtijdagen van deze roemruchte Nederlandse band. Christiaan: "Wie kent niet de dikke hits 'Smoorverliefd' en 'De Bom'? Beleef het mee op vrijdag 24 mei!"

Alle ingrediënten voor een daverende zaterdagavond zijn ook dit jaar weer aanwezig. "Het Sjoksdinerarrangement kan weer worden gereserveerd, naast Schiller, Stegers, Herbergh d'Olde Marckt en weer terug, Enjoy, doet ook 't Raadhuys mee met dit unieke concept. Verder hebben we een fantastische line-up geboekt met hulp van onze muzikale adviseur Gilbert van Zolingen! Zo staan Zero Tolerance, DJ Ardex, Fort Fiesta (met drie dj's en twee mc's) en als uitsmijter Beatcrooks op DJ stage op de planken en op de markt maakt de superformatie Jetset Live haar opwachting. Dj Wimpie zorgt voor het feestje tussen de optredens door. Dit jaar treedt onze eigen 'huisband' De Sjoks All Stars Liveband als 'Vrienden voor Aalten Live' op met onder andere de lokale supersterren Mitch Lodewick, Bernd Nijman en Meike Ubbink", vertelt Christiaan ter Haar enthousiast.

De online voorverkoop voor het tweedaagse Sjoksfestival gaat van start op vrijdag 22 februari. Jordy Lammers legt uit: "Op die avond zijn we te gast in de AFM studio, waar we een leuke Early Bird actie bekend maken waarbij onder snelle beslissers munten worden verloot. Dus stem op vrijdagavond af op AladnaFM en doe er je voordeel mee!" De online verkoop loopt via Eventgoose, exact om 19.00 uur, 22 februari, wordt de link naar de tickets online gezet, op de Sjoksfestival Facebookpagina en op de website www.sjoks.nl "De kaarten zijn dit jaar goedkoper geworden, er zijn passe-partout kaarten, tickets voor alleen vrijdag, alleen zaterdag en natuurlijk de sjoksdinerkaarten. Op Facebook en onze website is alle informatie hierover te vinden."


www.sjoks.nl
Facebook: Sjoksfestival of Sjoksfestival 28e editie

Meer berichten