Martijn Takke met een E-bike. Foto; Frank Vinkenvleugel
Martijn Takke met een E-bike. Foto; Frank Vinkenvleugel

E-bike-informatieavonden bij Harm Takke Tweewielers

DINXPERLO - Op zaterdag 23 februari en zaterdag 2 maart houdt Harm Takke Tweewielers informatieavonden over E-bikes. Op deze avonden kan iedereen zich vrijblijvend laten voorlichten over de nieuwste E-bike-systemen. De presentatie duurt van 19.00 tot 20.30 uur, de inloop is vanaf 18.30 uur. Aanmelden is gewenst en dat kan via info@harmtakke.nl of via tel. 0315-651685.

Door Waltraud Wensink

Martijn Takke: "We merken dat er veel behoefte is aan voorlichting over de E-bike en de verschillende producten die er op de markt zijn. Er zijn zo veel verschillende elektrische systemen dat het voor veel mensen moeilijk is om een keuze te maken. Tijdens ons 25-jarig jubileum hebben we een aantal voorlichtingssessies gegeven en die zaten steeds vol. Daaruit kunnen we concluderen dat er behoefte is aan een stukje extra informatie."

Vrijblijvend en laagdrempelig
Harm Takke Tweewielers snapt dat het soms best lastig kan zijn om zo maar even de zaak binnen te lopen voor informatie. Mensen denken soms dat ze ook iets moeten kopen als ze informatie vragen, maar dat is niet het geval, ook niet op deze informatieavonden. Martijn Takke: "We kunnen ontzettend veel laten zien, maar zelfs dan is het soms nog erg lastig kiezen. Tijdens de informatieavonden laten we een aantal verschillende modellen zien en worden diverse types en eigenschappen van de E-bike uitgelegd. Het gaat ons niet om een verkooppraatje maar om de mensen te helpen om de juiste fiets te kiezen, de fiets die bij hen past. De infoavond is vrijblijvend en laagdrempelig, in de werkplaats die we die avond gebruiken als informatielokaal, met ongeveer 50 personen per avond. Iedereen krijgt ook de ruimte om vragen te stellen."

Geen merk-promotie
Bij Harm Takke tweewielers hebben ze voldoende kennis in huis om voldoende info te kunnen geven. Martijn: "Bij de aanschaf van een E-bike is het belangrijk om je af te vragen welke fiets, voor welk soort gebruik je zoekt. Gebruik je hem voor fietsen van kleine stukjes in het dorp of ga je voor de lange afstanden in heuvelachtig gebied tijdens de vakantie? Natuurlijk gaan we ook in op het gebruik van de E-bike en op vragen over bijvoorbeeld de accu, het onderhoud en dat soort zaken. Het gaat ons niet om het promoten van speciale merken maar puur om te laten zien welke soorten fietsen er zijn, zodat iedereen een fiets kan kiezen die bij hem of haar past. We zien deze voorlichtingsavonden als een service voor belangstellenden."

Meer berichten