Een scène uit Under the Tree. Foto: PR
Een scène uit Under the Tree. Foto: PR (Foto: )

Under the Tree bij Schillers Filmtheater

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont Under the Tree (komisch drama 2017) op donderdag 28 februari vanaf 20.00 uur, entree zeven euro.

Een burenruzie over de schaduw van een boom escaleert tot absurde proporties in het zwart-komische Under the Tree. Het begint allemaal met een boom. Of eigenlijk: de schaduw van een boom. Die boom staat in de tuin van Inga en Baldvin, maar de schaduw valt in de tuin van hun buurman Konrad en diens jongere echtgenote Eybjorg. Inga en Baldvin willen hun dierbare boom niet kwijt; Konrad en Eybjorg eisen zonlicht. Die patstelling is het startpunt van deze IJslandse zwarte komedie. Er zijn op IJsland bijna geen bomen. Daarom is het over het algemeen ook niet toegestaan om bomen zomaar om te hakken. Mensen zijn enorm verbonden aan het schaarse groen dat er is. Maar aan de andere kant is er ook geen overdaad aan zonuren, dus mensen gaan tot het uiterste om zon in hun tuin te krijgen.

Humor en drama! Groeiende haat, veroorzaakt door een boom, kaatst over en weer in een ogenschijnlijk alledaagse burenruzie. Een simpele boom als veroorzaker van zoveel ellende, dat zou toch niet mogen gebeuren?

Kaarten zijn te koop aan de bar van Schiller; vol is vol.

Meer berichten