Arjan Lievers. Foto: Kristel te Bokkel
Arjan Lievers. Foto: Kristel te Bokkel

Een andere kijk op ziekte en gezondheid

IJZERLO – Aanstaande vrijdag 15 februari geeft Arjen Lievers voor de tweede keer de lezing 'Een andere kijk op ziekte en gezondheid' in Ijzerlo. In het Dorpshuus is men van harte welkom om meer te horen over de Vijf Biologische Wetten.

Door Kristel te Bokkel

Tijdens de lezing wordt ingegaan op de ontdekking van de Vijf Biologische Wetten door de Duitse arts Hamer. Hamer kreeg zelf met ziekte te maken en koppelde dat aan het verlies van zijn zoon. Lievers: "Dokter Hamer begon patronen te herkennen tussen gebeurtenissen en ziektes. Het unieke aan zijn onderzoek, is dat hij daarbij ook een hersenscan maakte. Hij maakt de verbinding tussen psyche, hersenen en orgaan. De mooiste uitspraak van dokter Hamer vind ik dan ook: 'De scheiding tussen de hersenen, de psyche en het orgaan is academisch, in realiteit zijn ze één.'"

Lievers kwam in aanraking met deze Vijf Biologische Wetten door het verlies van zijn broer. Lievers: "Ik ben toen veel gaan lezen en zoeken. Mijn broer kreeg kanker na het verlies van een geliefde. Hij ging een molen in waar hij bijna niet meer uit kon en van de ziekenhuisbehandelingen werd hij eigenlijk alleen maar slechter. In een half jaar tijd was zijn lichaam zo veranderd. Toen hij stopte met de behandelingen veranderde hij ook zijn levenswijze. Hij ging gezonder eten, sporten, enzovoort, en het ging eigenlijk veel beter met hem."

De zoektocht van Lievers beschreef hij in het boek 'Wessel'. Door dit boek kwam Lievers in contact met het Learning GNM. Dit team bestaat uit een groep artsen en gezondheidsprofessionals uit Europa, de Verenigde Staten, Canada en India. Zij zetten zich in voor de verspreiding van kennis rondom de ontdekking van de Vijf Biologische Wetten. In 2017 werd Lievers opgenomen in het LGNM team. Lievers: "Ik houd me nu voornamelijk bezig met vertalen van de website en geef lezingen. Het summum lijkt me om ooit de academy in Nederland op te zetten."

"Met de lezingen wil ik mensen een keuze geven. Er is de optie van de arts, waar je een molen in gaat en er niet meer uit komt. Maar er is ook de optie om zelf na te denken. Het is mijn lichaam, ik zal daar zelf van moeten herstellen," aldus Lievers. Na de pauze is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. "Er hing een heel openhartige sfeer tijdens de eerste lezing."

De lezing 'Een andere kijk op ziekte en gezondheid' door Arjen Lievers vindt plaats op vrijdag 15 februari om 19.30 uur in het Dorpshuus in Ijzerlo. Opgeven voor de lezing kan via ac@ijzerlo.nl.

Meer berichten