Collectanten gezocht voor Reuma-collecte

AALTEN/BREDEVOORT - In de week van 18 tot en met 23 maart is de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland (voorheen het Reumafonds). Ook dit jaar zetten duizenden vrijwilligers zich met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma. Gezocht worden nog vrijwilligers in Aalten, Bredevoort en omstreken. Door te collecteren of de collecte in de buurt te organiseren, helpt men mee om geld voor reumaonderzoek op te halen.

Meer dan twee miljoen Nederlanders hebben reuma, waarbij artrose het meest voorkomt. Daarmee is reuma helaas de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma beperkt je - thuis, op school, op het werk. Door ernstige pijn en vermoeidheid, beschadigde spieren en gewrichten die moeilijk bewegen.

Met de opbrengst van de collecte helpt men mee aan het doel dat ReumaNederland nastreeft: een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma. Nog meer wetenschappelijk onderzoek is nodig om dit doel te bereiken. Naast het financieren van wetenschappelijk onderzoek geeft ReumaNederland ook voorlichting, worden patiëntenactiviteiten ondersteund en ook komt ReumaNederland op voor de belangen van mensen met reuma, in de politiek en zorg.

Aanmelden als vrijwilliger kan via reumanederland.nl/werving-vrijwilligers. Voor meer informatie kan worden gebeld met regiocoördinator Hanny Jansen, 0543-475807 of Stien Wikkerink 06-20208507 of met ReumaNederland in Amsterdam op 020-5896471. Men kan ook een mail sturen aan: vrijwilligers@Reumanederland.nl

Meer berichten