Ook het verdwenen sigarenmagazijn van Dick Fries krijgt aandacht. Foto: PR
Ook het verdwenen sigarenmagazijn van Dick Fries krijgt aandacht. Foto: PR

Filmavond 'Hoe de winkels verdwenen uit Aalten'

AALTEN - Het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten draait in het museumcafé een serie films onder de titel 'Opmerkelijk Aalten, Toen en Nu'. Na de succesvolle film over de Zeskamp van 1968 afgelopen november wordt er nu een film vertoond over de verdwenen middenstand uit het centrum van Aalten in de jaren 1960 tot 1993.

Te zien is een compilatie van unieke opnames van onder meer de hoedenzaak van Stien Gijsbers-Ansink, de sigarenzaak van Dick Fries, de oude slagerij van Prinsen en de modezaak van de dames Duthler. Hoofdmoot vormt een serie interviews uit 1992 en 1993 met de toenmalige winkeliers uit de Hogestraat. Ook toen al regende het klachten over verpaupering en leegstand. Internet kon destijds de oorzaak niet zijn. Dus heeft de huidige leegstand van winkelpanden misschien een diepere oorzaak?

Deze film is te zien zijn op donderdag 28 februari van 20.00 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang kost zes euro inclusief koffie of thee. Het museumcafé heeft zitplaatsen voor vijftig personen. Aanmelden via e-mail: s.olmer.museum@gmail.com of telefonisch 0543- 471797.

Meer berichten