Medewerkers : Ilona Mateman, Bert Tenkink en Subandy Wassink zijn maar wat trots op het opnieuw behaalde keurmerk. Foto: PR
Medewerkers : Ilona Mateman, Bert Tenkink en Subandy Wassink zijn maar wat trots op het opnieuw behaalde keurmerk. Foto: PR

Opnieuw keurmerk voor kinderboerderij De Ahof

AALTEN - Kinderboerderij De Ahof van Figulus Welzijn in Aalten mag opnieuw met trots melden een 'zoönosenverantwoord' bedrijf te zijn. Dat wil zeggen een bedrijf dat voldoet aan de eisen op het gebied van hygiëne, veiligheid en dierenwelzijn. Nadat met de dierenarts een checklist is nagelopen van de Gezondheidsdienst voor dieren (GD), werd het resultaat goedgekeurd en het Keurmerk Zoönosen voor 2019 overhandigd.

Sinds 2015 is kinderboerderij De Ahof in het bezit van dit keurmerk. De vrijwilligers streven ernaar om ook in de toekomst aan de eisen van dit keurmerk te blijven voldoen. De vrijwilligers van de kinderboerderij zetten zich volledig in voor de dieren en de omgeving. Sinds 2015 werken ook de cliënten van Estinea hier aan mee. Samen wordt ervoor gezorgd dat de omgeving er netjes bij ligt, de dieren goed worden verzorgd en dat vooral de kleine bezoekers vrij kunnen spelen en ontdekken op de kinderboerderij.

In de lente is er weer het Sociaal terras op de kinderboerderij. De cliënten van Estinea creëren dan een mooi terras waar bezoekers onder het genot van een kop koffie, thee of ranja kunnen genieten van de omgeving en de kinderboerderij. Bij dit terras komt ook een 'winkeltje', waar de bezoeker even kan rondneuzen tussen de spulletjes.

Voortdurend wordt er gekeken hoe de kinderboerderij aantrekkelijker gemaakt kan worden voor de bezoeker. Dit zijn voornamelijk ideeën en initiatieven van bezoekers, opgetekend uit bijvoorbeeld enquêtes, infoavonden en gesprekken met bezoekers. Zo is het hekwerk verzet bij de kinderboerderij om een groot plein te creëren en zijn de Kleine Bözzels en Boerderij Bikkels actief bij de kinderboerderij. Door al deze initiatieven groeit de kinderboerderij uit zijn jasje. Er is ondertussen een toezegging van diverse fondsen voor de bouw van een grote kapschuur om het complex uit te breiden.

Iedereen die leuke ideeën heeft of activiteiten die passen bij de kinderboerderij en haar omgeving, kan ze laten weten aan Michiel Stronks, bereikbaar op de kinderboerderij of per mail: m.stronks@figulus-welzijn.nl.

Meer berichten