De uitvoerders van Hemels en Vergeefs. Foto: Ruben Stern
De uitvoerders van Hemels en Vergeefs. Foto: Ruben Stern

Toon Tellegen naar de Koppelkerk

BREDEVOORT - Op vrijdag 22 februari treedt schrijver Toon Tellegen op met het literaire concert Hemels en Vergeefs. Gitariste Corrie van Binsbergen en pianist Albert van Veenendaal omlijsten de vertellingen van de schrijver.

In het programma Hemels en Vergeefs staat de poëzie van Toon Tellegen centraal. Lyrische bevlogenheid gecombineerd met absurdisme. Het lijkt niet te kunnen. Maar in de teksten van Tellegen kan het toch.

Een uitstekende combinatie met de composities en improvisaties van musici Corrie van Binsbergen (Corrie en de (Grote) Brokken) en jazzpianist Albert van Veenendaal. Tekst en muziek gaan in Hemels en Vergeefs in elkaar over, versterken elkaar, contrasteren soms en vormen een stralend geheel. Voor de toehoorder een bijzondere belevenis die stof tot nadenken biedt, schoonheid en troost.

Sinds 2003 werkt Toon Tellegen samen met gitariste/componiste Corrie van Binsbergen in door haar geformeerde ensembles. Met de succesvolle programma's van Toon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet heeft de groep naam gemaakt bij het Nederlands publiek.

Toon Tellegen is vooral bekend door zijn dierenverhalen. Vooral zijn verhalen over de mier, de eekhoorn en de egel zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang. Na afloop van het literaire concert zal de schrijver zijn bundels en boeken signeren.

Het literaire concert is op vrijdag 22 februari in de Koppelkerk in Bredevoort. Het begint om 20.30 uur en de zaal gaat open om 20.00 uur. De entree voor het concert is in de voorverkoop via de website 12,50 euro en aan de avondkassa vijftien euro.


www.koppelkerk.nl

Meer berichten