Het Gelders Opera en Operette Gezelschap. Foto: PR
Het Gelders Opera en Operette Gezelschap. Foto: PR (Foto: Eigen foto, vrij van rechten)

'Opera Meets Musical' in De Hofnar

AALTEN - Zaterdag 9 maart vanaf 20.00 uur is er een verrassende muzikale avond in evenementencentrum De Hofnar in Aalten. Deze avond komt het Gelders Opera en Operette Gezelschap uit Arnhem op uitnodiging van Streektheater Aalten naar De Hofnar. Het gezelschap oefent wekelijks in Music Sacrum en brengt deze avond een unieke mix van hoogtepunten uit musical, operette en opera.

Bezoekers kunnen onder andere luisteren naar een selectie uit Aida en uit Don Carlos van Verdi, uit Les Contes d’Hoffman van Offenbach en naar de prachtige aria van Olympia uit Carmen van Bizet. Ook uit musicals als Les Misérables en West Side Story zijn nummers te horen. Het is een avondvullend programma met groot koor, eigen solisten en ensemble. Het koor staat onder de kundige en professionele leiding van Hans Lamers met aan de vleugel Chris Kok.

GOOG
Het GOOG heeft een indrukwekkende historie opgebouwd. Professionals waarderen de kwaliteit en de veelzijdigheid van het gezelschap. Dat bleek uit de medewerking aan een landelijk tournee, het Weens Operette Gala, met solisten als Marco Bakker, Selma Harkink en met het Orchestra Particolare van Jan Stulen. Deze productie is meerdere malen uitgezonden op televisie. In 2014 haalde het GOOG weer de media door de uitvoering van de operaproductie Eugen Onegin van Tsjaikovski. Hier deed de bekende Edese bariton Robbert Muuse mee. In 2016 in een paar theaters een concert gegeven met als gastkoor het Volendams Operakoor. In 2017 was ook een glansjaar voor het gezelschap, voor 2 uitverkochte theaters werd Carmina Burana van Carl Orff scenisch uitgevoerd. Heel uniek, op deze manier wordt de Carmina Burana weinig uitgevoerd.

Solisten en ensemble
Het GOOG is een koor, maar muziektheaterrepertoire is vaak geschreven voor solisten en ensembles. Het hangt ook van de repertoirekeuze af, maar een koor heeft die solozangers lang niet altijd zelf in huis. Omdat het GOOG ook veel concerten en andere optredens verzorgt, is vanaf 2000 serieus beleid gevoerd op de ontwikkeling en training van eigen solisten en ensemblezangers. Zij draaien overigens ook gewoon mee in het voltallige koor. Op deze manier biedt het gezelschap, naast een goede koorscholing, aan zeer ambitieuze leden een kans zich vocaal en theatraal verder te ontplooien.

Kaarten zijn voor 12,50 euro verkrijgbaar via de website en bij de boekhandels Messink en Prinsen en Meneer Kees in Aalten, of 's avonds voor zover voorradig aan de kassa van De Hofnar, Polstraat 7 te Aalten.


www.streektheateraalten.nl

Meer berichten