So Long Cohen. Foto: PR
So Long Cohen. Foto: PR (Foto: Eigen foto, vrij van rechten)

Ode aan Leonard Cohen met Ernest Beuving en anderen

AALTEN - Zaterdag 16 februari vanaf 20.00 uur treden vijf artiesten op om een ode te brengen aan de liedjes van Leonard Cohen in Evenementencentrum De Hofnar in Aalten.

Eind 2016 overleed Leonard Cohen, die met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten generaties in de ban wist te houden. ‘So long Cohen’ is een theaterconcert met liederen van deze charismatische Canadese folkzanger, componist en dichter. In ‘So long Cohen’ wordt gezongen, verteld, gedronken en gelachen. Want hoe donker zijn stem ook was en hoe teer de beelden ook waren die hij opriep, zijn vreugde brak door alles heen: There is a crack in everything that is how the light gets in' (Leonard Cohen) ‘So long Cohen’ is een ontdekkingsreis naar ieders inspiratie door de diepe ziel van Cohen.

Zo zoekt schrijver en verteller Bas Steman onder meer naar antwoorden waarom Leonard Cohen zo belangrijk voor hem is na een mislukte wielerprofcarrière. Marlies Claasen is bekend van Omroep Gelderland als zangeres en presentator en maakster van televisieprogramma's. Samen met haar partner Tom Klein die ook deze avond speelt bracht ze meerdere cd's uit, waaronder 'Silent words' met het vermaarde 'Budapest Saxophone Quartet'. Tom Klein is begenadigd gitarist en basgitarist en speelde onder andere met Jan Akkerman en Robert Long. Ariane Greep zingt en is regisseur van documentaires. Zo zong samen met Ramses Shaffy en toerde met de Amerikaanse zangeres Pantera Saint Montagne door Europa.

En dan natuurlijk zanger en cabaretier Ernest Beuving die met zijn imitaties en persiflages van karikaturale tafelgastheren aanschuift om mee te zoeken en te associëren op ieders inspiratie, van Maarten van Rossum en Jules Deelder tot Nico Dijkshoorn. Kortom: een avond heerlijke Cohenmuziek, met poëzie, humor en ontroering.

Kaarten zijn voor 12,50 euro te verkrijgen via de website en bij de boekhandels Messink en Prinsen en Meneer Kees, of ’s avonds - voor zover voorradig - aan de kassa van het evenementencentrum De Hofnar, Polstraat 7 te Aalten.


www.streektheaterdepol.nl

Meer berichten