Aaltens Veldrijden op Sportpark Zuid

AALTEN - Een nieuwe locatie voor het Open Aaltens Kampioenschap Veldrijden, dat traditiegetrouw in januari wordt gehouden. Dit keer niet op de Ringkampsbulten, maar op het vernieuwde Sportpark Zuid. Op dit sportpark is voor De Peddelaars een schitterend fietsparcours neergelegd, maar wat velen niet weten is, dat er ook een mooie crossbaan voor het veldfietsen is gerealiseerd. Op deze nieuwe crossbaan wordt op 20 januari het OAK 2019 verreden.

Zoals de naam van het evenement al aangeeft is het een 'open' kampioenschap. Fietsliefhebbers uit de gehele regio zijn welkom. De wedstrijd is voor zowel mountainbikers als veldcrossfietsers met en zonder licentie. Voor iedere categorie wordt een afzonderlijk klassement opgemaakt en de best genoteerden kunnen een leuke prijs tegemoet zien. Ook dit jaar wordt er weer een apart damesklassement verreden. Zij zullen als groep afzonderlijk starten en kunnen onder elkaar strijden voor het kampioenschap.
Het evenement vindt al een aantal jaren plaats en het aantal deelnemers groeit ieder jaar gestaag. Het zijn niet alleen de ervaren wedstrijdfietsers die deelnemen, maar we zijn juist zeer verheugd over het groeiende aantal deelnemers zonder wedstrijdervaring, die het gewoon leuk vinden hun krachten te meten met vrienden en kennissen"", aldus de organisatie.
Het kampioenschap begint rond 13.30 uur. De wedstrijd duurt 35 minuten en een extra ronde. Inschrijven is gratis en dit kan op de dag van de wedstrijd. Voorinschrijven kan ook via een e-mail aan: fam.vreeman@planet.nl. Omkleedruimte en douchegelegenheid zijn op het sportpark aanwezig.

Meer berichten