Janneke Roelofs voor een van haar stillevens. Foto: PR
Janneke Roelofs voor een van haar stillevens. Foto: PR (Foto: Janneke Roelofs)

Achterhoeks Kunstcafé over fotografie

AALTEN - Het Achterhoeks Kunstcafé heeft twee fotografen uit de Achterhoek uitgenodigd om tijdens de Avond van de Fotografie meer te vertellen over hun werk. Zij komen op 23 januari naar de bovenzaal van Café Schiller (Prinsenstraat 4) in Aalten. Roel Braamskamp (Foto Garretsen-Aalten) zal de fotografen introduceren.

Een van hen, Janneke Roelofs, is van huis uit musicus. Zij speelt al ruim 25 jaar viool in Het Gelders Orkest. Daarnaast is zij al vele jaren fotograaf. Tijdens haar fotografieopleiding kwam zij in contact met architectuur. Janneke: "Ik word heel blij als ik een mooi gebouw zie. Dat wil ik laten zien door lijnen, lichtval en structuur goed in beeld te brengen." Ook heeft zij een voorliefde voor verstilling in landschappen en stillevens.
Maarten Rots, van oorsprong afkomstig uit Aalten, is beeldend kunstenaar met fotografie als medium. Hij heeft een voorliefde voor grafische elementen hetgeen duidelijk zichtbaar is in zijn composities, het vormen van lijnen en reflecties in de architectuur. Hij was een periode docent fotografie aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Maarten reist nu veel en ook dat heeft mooie fotografische beelden opgeleverd.
Aanvang van de avond: 20 uur. De entree is 4 euro (voor donateurs 1,50 euro).

Lees ook

Meer berichten