Bloemen bij de première van de Elver-film voor Jantine Alberts, Jorn Snelting en Jan Oosterink. Foto: PR
Bloemen bij de première van de Elver-film voor Jantine Alberts, Jorn Snelting en Jan Oosterink. Foto: PR (Foto: )

Eerste Elver-film groot succes

NIEUW-WEHL - Of het nog tot een vervolg komt is nog niet duidelijk. Zeker is wel dat de eerste Elver-film, gemaakt door en met bewoners, een groot succes is geworden.

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover; de première van de eerste Elver-speelfilm. Een rolprent van ongeveer 20 minuten met politieagenten, een boef en muziekband High 5. Zaterdag 12 januari mochten genodigden komen kijken in de Gruitpoort in Doetinchem en zondag kregen bewoners van Elver de kans de film te bekijken. Als echte sterren werden de elf acteurs opgehaald met een limousine, waarna ze vervolgens over de rode loper mochten lopen.
"Wauw dacht ik, toen ik mezelf terugzag", zegt acteur Steven. Hij vond het dan ook niet moeilijk om te acteren. Aan het gegiechel in de zaal merkte je direct dat de film een succes was. Er zit ontzettend veel humor in de film, de talenten van bewoners komen goed tot hun recht en je kunt zien dat het script samen met bewoners geschreven is. De rollen kloppen bij de acteurs. Filmregisseur Jorn Snelting: "Iemand die het leuk vindt om te zingen geef je een andere rol dan iemand die juist geïnteresseerd is in politie en zich daar fijn bij voelt. Dat maakt dat het echt 'hun' film is.
Acteur Jan: "ik was de strenge commissaris. De agenten moesten de boef heel snel vinden. Dat moest gewoon gebeuren, anders kon de film niet doorgaan." Grapjas en acteur Jeroen was één van de twee politieagenten in de film. "Het rijden in een echte politieauto was mooi!" Na afloop van de première kregen alle acteurs een groot applaus en als bedankje een mooie bos bloemen. Jantine, de zangeres van de band: "Ik vond de film heel erg leuk. Vooral het zingen, want ik hou van zingen. Voor Hollywood ben ik nog niet gevraagd, dat zou ik wel graag willen."

Vervolg
Op de vraag of er nog een vervolg komt blijft regisseur John Snelting het antwoord schuldig. Jorn: "Dat zou goed kunnen. Aan het enthousiasme van de acteurs en mij ligt het niet!". Begin 2018 diende hij samen met het team Vrije Tijd het idee voor een eigen speelfilm in bij HandicapNL. Die organisatie ondersteunt projecten die mensen met een beperking leren om zelf regie te nemen. In het voorjaar van 2018 kwam het goede nieuws: het maken van de speelfilm met bewoners was akkoord. Dankzij de financiële bijdrage kon de speelfilm gerealiseerd worden.
Jorn: "Het is leuk om te zien hoe de bewoners groeien. In het begin is het onwennig. Inmiddels zijn ze een hechte groep die een sterke band heeft. Ze zijn ontzettend puur, open en oprecht. Als ze het niet leuk vinden dan hoor je het ook."

Meer berichten