Auto Tiggeloven neemt autobedrijf A. ten Bruin over

Over een jaar hele bedrijf naar Winterswijkse- straat

Door Karin Stronks

BREDEVOORT – Vanaf januari is autobedrijf A. ten Bruin overgenomen door Auto Tiggeloven. Het complete bedrijf wordt voortgezet, inclusief het dealerschap van Honda. Paul Tiggeloven legt uit: "We hebben de locatie van Ten Bruin aan de Misterstraat voor één jaar gehuurd, in die tijd gaan we ons bedrijf aan de Winterswijksestraat verbouwen. Als alles goed gaat verhuizen we eind dit jaar alle werkzaamheden, de twee monteurs en het Honda dealerschap naar ons vernieuwde en vergrote bedrijf aan de Winterswijksestraat 69. Maar voor het zover is moet er nog heel wat gebeuren!"

Betaalbaar en vertrouwd merk
Albert ten Bruin en Paul Tiggeloven kennen elkaar al heel lang. "Veertien jaar heb ik bij Ten Bruin gewerkt, heb het bedrijf zien groeien in die tijd. In 1994 ben ik voor mezelf begonnen. We bieden reparaties en onderhoud aan alle merken auto's, hebben altijd aantrekkelijke occasions staan en zijn dealer van Isuzu en Ssangyong. Daar komt vanaf deze maand Honda bij. We zijn erg blij met Honda, het is een goed, betaalbaar en vertrouwd merk, zelfs het team van Max Verstappen, Red Bull, stapt over naar Honda-motoren", grapt Tiggeloven. Hij vervolgt: "We willen Honda nieuw leven inblazen, daar hebben we alle vertrouwen in omdat we in de verre omgeving de enige dealer van dit mooie merk zijn."

Begonnen aan Vismarkt
Albert ten Bruin begon in 1964 met zijn bedrijf aan de Vismarkt in Bredevoort, later verhuisde het garagebedrijf naar Misterstraat 18. "Mijn vrouw Trees en ik gingen van start met reparatie en onderhoud van auto's, in 1980 kwam het dealerschap van Honda erbij en gingen we ook auto's verkopen. Toen zaten we al in het huidige pand, Misterstraat 39A. Het bedrijf liep goed, we zorgden dat we bijbleven, we volgden de nodige cursussen en Trees en ik werkten steevast zes dagen per week. Twee monteurs hadden we in dienst. De laatste jaren liep de verkoop van Honda enigszins terug en vond ik het langzamerhand tijd om te stoppen, na 54 jaar! We zijn blij dat Auto Tiggeloven het complete bedrijf gaat voortzetten, ook onze twee monteurs blijven aan na de overname", aldus Albert ten Bruin. "Of ik me ga vervelen? Nou, nee hoor, de boekhouding zal nog wel een tijdje doorlopen en daarna zien we het wel!"

Zoon Jochem opvolger
Medio december nam de familie ten Bruin afscheid op een officieel moment, tevens kon men kennis maken met de familie Tiggeloven onder het genot van een hapje en drankje. De grote verbouwing die op stapel staat aan de Winterswijksestraat zal ongeveer een jaar in beslag nemen. Paul Tiggeloven geeft aan: "We hopen over een klein jaar alles klaar te hebben en dan te verhuizen naar ons vernieuwde en vergrote autobedrijf. Maar voor het zover is moet er nog heel wat gebeuren en intussen gaan de werkzaamheden ook gewoon door." Hij voegt toe: "Wat betreft de toekomst, we kunnen nog een hele tijd vooruit en het is de bedoeling dat onze zoon Jochem, die al in de branche werkt, ooit hier verder gaat met het bedrijf. Daar doen we het voor!"


www.autotiggeloven.nl

Meer berichten