Gijs Besselink, Arjan Lensink, Peter Kreykamp en Sander Lensink (vlnr) zijn klaar voor de Barrel Challenge. Foto: Kristel te Bokkel
Gijs Besselink, Arjan Lensink, Peter Kreykamp en Sander Lensink (vlnr) zijn klaar voor de Barrel Challenge. Foto: Kristel te Bokkel (Foto: )

Lensink en Kreykamp opnieuw aan start Barrel Challenge

AALTEN - Ook dit jaar staan Sander Lensink en Peter Kreykamp weer aan de start van de Barrel Challenge. Dit jaar gaat de route van ongeveer 5500 kilometer door Zweden, Finland en Noorwegen. 19 januari vertrekken de mannen met hun barrel in flowerpower stijl.

Door Kristel te Bokkel

De Barrel Challenge is een tocht door Europa die gereden wordt in een echt barrel. Een auto van het jaar 2000 of ouder. Net als in voorgaande jaren doen Lensink en Kreykamp mee aan de wintereditie van deze rit. Kreykamp: "Intussen hebben we een clubje van vijf of zes auto's waarmee we de rit rijden."

Afgelopen jaar reden de mannen in de 'Hauto'. Lensink: "Vorig jaar was een mooie rit met veel sneeuw. Die hebben we zonder enige mankementen uitgereden." Toch heeft het duo gekozen voor een andere auto. "Dit jaar hebben we een Subaru. Deze is iets groter en heeft ook iets meer onder de motorkap," aldus Kreykamp.

Net als voorgaande jaren doen Lensink en Kreykamp een gooi naar de originaliteitsprijs. Daarvoor is ook de auto voorzien van een nieuw laagje verf. Lensink: "Het thema van dit jaar is flowerpower. De auto hebben we zelf al een groene kleur gegeven, maar we wilden er ook graag nog een echt flowerpower-printje op. Gijs Besselink reageerde op ons oproepje en heeft de auto voorzien van een flowerpower uiterlijk."

Dat zijn niet de enige veranderingen die de Subaru heeft ondergaan. "We hebben er comfortabelere stoelen ingezet en ook hebben we spijkerbanden zodat we goed in de sneeuw kunnen rijden", aldus Kreykamp.
Lensink vult aan: "Technisch is de auto in orde gemaakt door Arjan Lensink van Autobedrijf Jawi".

De route van de Barrel Challenge is elk jaar anders. Kreykamp: "Dit jaar is het een grote ronde met lange ritten. Ook hebben we geen rustdag, wat voorgaande jaren vaak wel zo was." Lensink: "Het is een rondje Botnische Golf. Op de eerste dag vertrekken we vanuit Nederland naar Travomunde. Waar we 's nachts op de boot stappen naar Trelleborg in Zweden. Daar is 20 januari ook de officiële start. Daarna rijden we via Stockholm naar Finland, naar het puntje van de Botnische Golf. Daarna trekken we weer via Zweden naar Noorwegen en eindigen we in de bergen. Dan moeten we weer op de boot naar Denemarken. In totaal zijn we negen dagen onderweg."

Tijdens de Barrel Challenge wordt er van de 300 teams die meedoen verwacht dat ze opdrachten uitvoeren. "Het zijn altijd bijzondere opdrachten. Zo was het in Frankrijk tijdens een eerdere editie eens: maak een handstand boven een hangtoilet. Met het uitvoeren van die opdrachten valt ook weer een prijs te winnen."

De mannen zijn te volgen via facebookpagina The Neighbours of the beast, team Aalten.


Facebook: The neigbours of the beast team Aalten

Meer berichten