Muziekvereniging Crescendo IJzerlo en CGV Aktief verleenden medewerking aan de opening. Foto: PR
Muziekvereniging Crescendo IJzerlo en CGV Aktief verleenden medewerking aan de opening. Foto: PR (Foto: PR OAB IJzerlo)

Multifunctionele zaal Dorpshuus IJzerlo officieel geopend

IJZERLO - Het is Ons Aller Belang (OAB) IJzerlo gelukt. Het ambitieuze plan om het Dorpshuus te renoveren en aan te passen aan de eisen van deze tijd is na jaren van plannen maken voltooid, na veel voorbereiding en net zo veel werk. Met deze prachtige multifunctionele accommodatie kunnen ze in IJzerlo de toekomst in. Op vrijdag 4 januari werd de zaal officieel geopend.

Na de realisatie van de tweede fase van de verbouwing – de nieuwbouw van een multifunctionele zaal – werd door Wilma Winkelhorst, voorzitter van OAB, een dankwoord uitgesproken aan het adres van de gemeente Aalten die vanaf het begin heeft meegedacht en een flinke financiële duit in het zakje heeft gedaan. Daarnaast werden alle betrokken financiële beslissers bedankt, die de maximale aanvraag uit het Leader Fonds voor elkaar hadden gekregen. Daarmee was al bijna de helft van het benodigde bedrag voor fase 2 bij elkaar.
Maar dit is vooral gelukt omdat OAB deze beide overheden kon overtuigen van de enorme eigen inbreng van de eigen buurtschap. De bouw werd financieel gesteund door de IJzerlose verenigingen, het bedrijfsleven, de donateurs van de stichting ‘Vrienden van ’t Dorpshuus’ en niet te vergeten het vele vrijwilligerswerk (ruim 2000 uur!). Samen met het Oranje Fonds en het VSB Fonds werd een eigen aandeel van ruim 53% ingebracht voor de financiering.
Naast al die financiële toezeggingen was de inzet van vele vrijwilligers essentieel voor het slagen van het hele project. OAB was enorm blij met de medewerking van de verenigingen die alle overlast van verplaatsen van activiteiten en verhuizen van spullen tijdens een rommelige periode voor lief namen. Bedankt werden ook de buren en de beheerder, voor het accepteren van de overlast.
Met het vernieuwde Dorpshuus gaat IJzerlo de plannen voor noaberschap en sociale samenhang waarmaken, want de verenigingen kunnen vooruit en alle bestaande en nieuwe initiatieven om elkaar te ontmoeten en samen de leefbaarheid in de buurtschap hoog te houden én te verbeteren kunnen binnen deze prachtige accommodatie een plek vinden.

Meer berichten