Mama Café in de bibliotheek over Voorlezen

AALTEN - Het Mama Café in Bibliotheek Aalten op woensdag 16 januari staat in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Ria te Kolste, medewerker educatie, leest voor uit het Prentenboek van het Jaar en geeft een korte workshop interactief voorlezen.

De Nationale Voorleesdagen worden gehouden van 23 januari tot en met 2 februari. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Jaarlijks wordt het Prentenboek van het jaar gekozen, voor 2019 is dit 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers. Ria te Kolste leest deze ochtend voor uit het prentenboek van het jaar.
Harry (de kater) gaat liever niet naar buiten, binnen is het veiliger. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Dat wil hij wel. Maar hij raakt haar kwijt. Hij weet niet meer waar hij is. Hoe vindt hij de weg terug naar huis?

Daarnaast zal er aandacht zijn voor het 'interactief voorlezen' van boeken: hoe doe je dat, voor wie en wat is de meerwaarde hiervan? Dit wordt gegoten in de vorm van een korte workshop. Bij interactief voorlezen wordt het voorlezen onderbroken door open vragen over het verhaal of de plaatjes, de spontane reacties van de kinderen kunnen een leuke aanleiding zijn voor een gesprekje. Door het inlassen van interactieve momenten tijdens het voorlezen worden de taalontwikkeling, het verhaalbegrip en de woordenschat van kinderen gestimuleerd. Tijdens de workshop krijgen (groot)ouders tips en handvatten waar ze ook thuis mee aan de slag kunnen.
Het Mama Café in de Bibliotheek Aalten, Hogestraat 10, wordt gehouden op woensdag 16 januari van 10.30 tot 11.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur) en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Meer berichten