VVH kraakt goede reeks De Hofnar-Bovo

AALTEN - De zegereeks van De Hofnar-Bovo Heren 1 is ten einde. De Aaltense volleyballers stonden als promovendus op een gedeelde tweede plaats met VoCASA HS 2 en Cito HS 2. Een positie waar de mannen een half jaar geleden voor hadden getekend. Maar VVH maakte op 8 december korte metten met de serie van vijf overwinningen op rij. De Harderwijkers wonnen in eigen huis met 3-2.

De heren lieten in de afgelopen weken al zien dat er in korte tijd grote stappen zijn gemaakt, zowel op fysiek als mentaal vlak. De positie op de ranglijst van de tweede divisie maakt duidelijk dat De Hofnar-Bovo daar goed meedraait. Helaas werd deze goede reeks op 8 december jongstleden onderbroken door VVH heren 1, een voor velen van de Aaltense mannen bekende ploeg, waar dan ook al weken voor gewaarschuwd werd. Een team dat met vooral veel praatjes de wedstrijd ingaat.
Toch gingen de mannen van de Hofnar-Bovo onbevangen van start, wat resulteerde in een riante voorsprong in de eerste set. Ondanks de ietwat hoge foute-servicelast trokken de Aaltenaren aan het langste eind: 22-25.
In de tweede set leek De Hofnar-Bovo los te gaan en de Harderwijkers kwamen op een 11-16 achterstand. Maar op dat moment kwam de ommekeer in de wedstrijd. VVH ging spelen op de manier gewaarschuwd was: met een onbevangen service en praatjes bij ieder winstpunt. De Hofnar-Bovo leek ontregeld te raken en het goede en sterke spel uit de eerste anderhalve set was ver te zoeken. Op dit moment waren de mannen uit Aalten hun eigen tegenstander, en VVH pakte de set: 25-22. In de derde set bleek dat er een mentale klap was uitgedeeld. De Hofnar-Bovo was van slag. Coach Jeroen Brockotter haalde alles uit de kast door bijna al zijn wissels te gebruiken, maar helaas mocht dit niet baten. De mannen uit Aalten gingen er kansloos af met 25-14.
In de vierde lieten de Aaltense volleyballers zien dat De Hofnar-Bovo niet voor niets in de top vier van de tweede divisie staat. De mannen herpakten zich en lieten 'volwassen' spel zien. Het plezier kwam terug en de set werd binnengehaald met 21-25. De vijfde set moest dus de beslissing brengen. De Hofnar-Bovo kende echter een valse start en keek snel tegen een achterstand van 5-1 aan. De mannen uit Aalten kwamen wel weer wat beter in hun spel, maar dat was te laat: 15-12.
Komende zaterdag mogen de mannen van De Hofnar-Bovo nog één keer aan de bak in 2018. Het jaar dat fantastisch de boeken ingaat met het kampioenschap in de derde divisie, het winnen van de bekerfinale en dan niet te vergeten de goede start in de tweede divisie. Zaterdag 15 december om 18.00 uur een mooi affiche voor de thuiswedstrijd aan het Stationsplein: de huidige nummer 4 tegen de koploper: Apollo heren 1.

Meer berichten